3 retete clasice de dulciuri transformate in bunatati raw-vegane

3 retete clasice de dulciuri transformate in bunatati raw-vegane

Zaharul se afla pe lista neagra de ceva timp, medicii nutritionisti atragand atentia asupra consumului excesiv care doar dauneaza organismului. Imbatranire a celulelor, probleme digestive, eruptii ale pielii, candida, iar lista poate continua. In utlimii ani s-a incercat promovarea dietei raw vegane, cu ingrediente neprocesate, crude din care putem extrage toti nutrientii. Asadar, va prezentam 3 retete dulci traditionale care pot fi transformate cu succes in retete raw vegane.

Tiramisu

Credeati ca insiropatul tiramisu cu aroma puternica de cafea se poate face doar cu mascarpone si oua crude? Nimic mai fals. Reteta italieneasca a fost transformata cu succes intr-una raw vegana.

Ingrediente

Blat: 200 de grame nuci (migdale) hidratate timp de minimum 8 ore

30 grame boabe de cacao

80 de grame de curmale

1 lingura pudra de roscove ( o lingura in plus pentru pudrat)

2 lingurite extract de vanilie

Crema: 200 grame caju crud hidratat minimum 8 ore

200 mililitri de lapte vegetal

20 de grame de tarate de psyllium

3-4 linguri de nectar de cocos ( ori alt indulcitor:agave, miere, sirop de artar)

1 pastaie de vanilie

fulgi de cocos sau de ovaz ca sa presarati in tava

Mod de preparare

Intr- forma rotunda de tort ( 16x18 diametru) Maruntiti in robot boabele de cacao , dup ace le-ati curatat de coaja, nucile, curmalele, pudra de roscove si extractul de vanilie. Veti obtine o pasta precum o coca, asta datorita curmalelor care leaga compozitia si o face lipicioasa. Se da la rece in forma. Ca sa nu se prinda pe fundul tavii, pudrati cu fulgi de cocos sau ovaz.

Crema: Taratele de psyllium se pune la umflat in laptele vegetal. Intre timp nucile caju se pun in blender, impreuna cu nectarul de cocos si vanilia, apoi puneti si taratele bine hidratate.Veti obotine o crema elastic, iar daca doriti mai dulce puteti adauga extra. Crema se rastoarna peste blat si se pudreaza cu pudra de roscove, potrivit site-ului online aromaverde.ro

Placinta cu mere

Clasica placinta cu mere, aburinda si cu parfum de scortisoara si acum ne aminteste de copilarie. Dar iata cum o reteta clasica se poate reinterpreta.

Ingrediente

200 de grame fulgi de ovaz

100 de grame nuca hidratata in apa 8 ore

50 de grame de smochine hidratate 2,3 ore

100 de grame de curmale hudratate 2-3 ore

70 mililitri suc de morcov

1 praf de sare

scortisoara

Crema: 500 de grame mere taiate cubulete

80 de grame de miere ( sirop de agave, de artar, melasa sau zahar de nuca de cocos)

20 de grame de psyllium

½ lingurita de scortisoara

½ lingurita de nucsoara

Mod de preparare

Fulgii de ovaz se mixeaza bine in robotul de bucatarie pana se obtine o faina si se pune in bol. Apoi procedam la fel cu nucile si fructele hidratate, sucul de morcov sau de mere. Compozitia obtinuta se pune peste blat si apoi se decoreza cu felii de mar crude. Se lasa la rece minimum 5 ore inaintea de a o servi.


Inghetata raw de cacao

Inghetata este preferata tuturor, dar exista si variant fara lapte si fara oua, o idee minunata pentru cei alergici la aceste ingrediente. Iata de ce aveti nevoie pentru a face o inghetata delicioasa de cacao:

Ingrediente

2 bananne (350 de grame)

30 de grame de boabe de cacao

2 lingurite de pudra de mesquite (pulbere din semnintele unui arbore din America de Sud)

1 praf de scortisoara

Mod de preparare

Bananele se feliaza si se dau la congelator ca sa inghete. Boabele de cacao se sparg si se macina in robotul de bucatarie. Se vor adauga bananele, pudra de mesquite si scortisoara asa cum invata aromaverde.ro. Se poate servi imediat sau se mai da un pic la congelator.

Pofta buna!

viewscnt

Din aceeași categorie