5 idei de platouri pentru masa de Paşte

5 idei de platouri pentru masa de Paşte


Sărbătorile sunt un bun prilej pentru a vă arăta nu doar talentul culinar, dar şi cel creativ. Aranjarea mesei este foarte importantă şi spune câte ceva despre gazdă: cât de mult s-a straduit, ce ştie să facă, cât de bucuroasă este de oaspeţi, ş.a.m.d.

Îndemnul nostru este să fiţi cât mai creativi în bucătărie! Pentru masa festivă de Paşte pregătiţi cele mai inedite platouri şi vă veţi surprinde oaspeţii. Aperitivele, friptura de miel, ouăle roşii, drobul sau pasca se pot transforma rapid intr-o farfurie demnă de un chef. Întrucât aceste preparate nu trebuie să lipsească, astăzi vă propunem câteva idei pentru a-i impresiona pe musafiri. Inspirati-va din galeria foto de mai jos!

Aperitivele

Din aperitive gospodinele pot crea adevărate opera de artă. Ce-i drept este nevoie de puţină îndemânare, migală şi ustensile adecvate. Dar, cu răbdare puteţi obţine cele mai frumoase platouri. Pentru primul fel de mâncare puteţi include, desigur, mezeluri diferite, salate, rulade cu carne sau cu branză, măsline, nelipsitul drob tradiţional sau tarte sărate.

Brânzeturi

Incluse şi ele la gustări, brânzeturilor trebuie să le arătăm respectful cuvenit, după cum ar spune francezul. Aşă că, vă propunem să le aduceţi la masa în bucăţele din care invitaţii îşi pot tăia singuri atât cât au nevoie. O altă variantă este să le faceţi mici frigărui, servite cu struguri şi nuci, alături de un pahar de vin.

O delicatesă de la care, cu siguranţă, invitaţii nu se vor abţine

Ouăle roşii

Oăle sunt şi ele nelipsite de pe masa romanilor de sfintele sărbători pascale. Fie că alegeţi să le vopsiţi cu roşu sau să le daţi nuanţe mai vesele, primăvăratice, asiguraţi-vă că le acordaţi şi lor locul binemeritat la masă. Iată sugestii care să vă ajute:

Friptura de miel

Pentru friptura de miel, care este vedeta farfuriei de Paşte, puteţi opta pentru pulpă de miel sau chiar o jumătate, pe care să o ornaţi cu câteva ierburi aromatice: rozmarin, pătrunjel, mentă. De asemenea, puteţi aranja chiar dumneavoastră farfuria fiecărui invitat cu cotlete de miel şi garnitură aleasă.

Pasca şi prăjituri

Desertul este ultimul servit şi puteţi opta pentru platourile mixte de prăjituri, iar pasca să o aduceţi separat, la fel cum aţi proceda şi cu un tort. Pasca, alături de ouăle roşii şi miel semnifică sacrificiul Mântuitorului pentru oameni.

Sărbători cu tihnă şi voie bună!

viewscnt

Din aceeași categorie