7 sfaturi utile pentru parintii care se gandesc la o calatorie cu cei mici cu avionul

7 sfaturi utile pentru parintii care se gandesc la o calatorie cu cei mici cu avionul

Planificita de mult timp vacanta in familie si aveti emotii pentru ca este prima calatorie a copilului sau copiilor dumneavoastra? Nu este chiar un sfarsit de lume, iar specialistii au cateva metode care s-au dovedit a fi foarte utile. Daca tineti cont de urmatoarele lucruri, calatoria cu avionul va fi una memorabilia, in sensul cel mai pozitiv. Trebuie doar sa aveti curaj, omuletii de langa noi pot intelege mult mai multe decat credem, doar cu rabdare si forta interior. Iata ce aveti de facut:

Nu subestimati jucariile de plus

Gadgeturile, cum ar fi playerele iPad si DVD, suntsi ele bune, dar uneori, copiii mici vor avea confort si cu ajutorul jucariilor. Din acest motiv, nu trebuie sa subestimati niciodata puterile de calmare si distragere a atentie a unei jucarii traditionale moi in acele momente de stres si neliniste.

Primul gand ar fi sa impachetati jucaria preferata de acasa, ca cel mic sa plece la drum, in mediu necunoscut, cu ceva familiar. O idee buna este sa ii cumparati copilului un prieten nou, tocmai bun de imbratisat si aliat in caz de ‘’situatii primejdioase’’.

Incercati sa rezervati un zbor direct

In cazul in care ideea de a impartasi o calatorie cu avionul cu copilul dvs. nu va sperie, atunci presupunem ca probabil nu veti dori sa dublati aceasta experienta. Daca zborul dvs. este direct, fara escale, atunci ar trebui sa va considerati in siguranta.

Imbracati copiii in haine comode

Sunt sanse sa nu fi purtat cele mai incommode haine atunci cand zburati, asa ca de ce sa imbracati copilul in haine care nu au cea mai relaxanta forma? In timpul zborului, asigurati-va ca imbracati copilul/copiii in haine moi, confortabile, ce permit miscarea, dar care au si o aerisire buna. In cazul in care in avion se face frig de la aerul conditionat, nu uitati sa luati o jacheta mai groasa.

Rucsacul, o alegere foarte buna pentru bagajul de mana

Atunci cand ai copii, mainile sunt foarte rar libere - jongleaza servetele umede, scutece, jucarii si hrana mai ceva ca cei care lucreaza la circ. Faceti-va viata mai usoara pe parcursul zborului si puneti la indemana tot ce aveti nevoie intr-un rucsac cu multe compartimente. Cu mainile libere, puteti transporta oricand copilul epuizat.

Explicati-i copilului ce se intampla

In timp ce pasagerii se aseaza mai bine in scaune, rasfoiesc cate-o revista, in timp ce motoarele se invart si avionul isi face ascensiunea, toate sunt lucruri noi pentru un copil mic. Si pentru a nu parea lucruri infricosatoare, vorbiti-i cu calm si explicate ce se intampla. Conteaza foarte mult starea de spirit, bebelusii au un al saselea simt cand vine vorba de parintii lor, asa ca indepartati tensiune.

Celor un pic mai mari spuenti-le despre fiecare pas al zborului. De la avion, coborand pista pana la aterizare, nu fiti timizi sa povestiti daca copilulse agita. Oricum, numai si vocea dumneavoastra, printre anunturi de zbor, turbulente, poate sa aiba un efect linistitor asupra copilului dvs.

Presiunea poate fi suparatoare

Infundarea urechilor din cauza presiunii este destul de enervanta si pentru adulti. Insa, pentru cei mai mici dintre noi, schimbarea presiunii ar putea avea simptome la fel ca si aparitia primului dintisor. Pentru a tine durerile departe si disconfortul la minimum, asigurati-va ca aduceti acadele pentru copii mai mari, iar pentru cei mici biberonul cu lapte sau suzeta le vor fi de ajutor.

Locul de la fereastra

Pe langa multitudinea de gadgeturi pe care le avem la indemana ca sa ne tinem copiii ocupati, telefon, tablet, iPAD, locul de la fereastra este magic.

Unii parinti ar sustine ca scaunul de langa culoar este rege, cand zboara cu cei mici, datorita bailor apropiate. Insa, daca calatoriti cu un copil curios, scaunul de la fereastra este atuul calatoriei la inaltime.

Acesta este locul in care curiozitatea naturala a copilului dvs. poate fi incurajata. Incercati un joc care sa ii tina mintea ocupata, de exemplu intrebati-l despre forma norilor. Ce vad ei? Un animal? O masina? Atunci cand aveti un raspuns, indemnati-l pe cel mic sa deseneze ceea ce isi imagineaza. Un joc amuzant de jucat in familie si, de ce nu, o modalitate naturala de a obosi un copil si de a-l face sa adoarma natural.

viewscnt

Din aceeași categorie