Alimentele pe care ar trebui sa le consumi INAINTE si DUPA exercitiile fizice

Alimentele pe care ar trebui sa le consumi INAINTE si DUPA exercitiile fizice

Stiati ca medicii nutritionisti recomanda anumite alimente INAINTE si DUPA antrenamentele de la sala? Fiecare grupa alimentara in parte: carbohidrati, vegetale, proteine, grasimi, leguminoase, glucide, etc au un rol major, ce pot ajuta sau, din contra, incetini organismul.

Se pare ca surse bune de ‘’combustibil’’ sunt carbohidratii, sucurile de fructe, proteinele de buna calitate, biscuitii integrali ori legumele trase la tigaie, ar trebui sa va dea energia necesara. De altfel, si timpul petrecut la masa conteaza foarte mult, la fel ca timpul de executie al unui exercitiu.

Daca nu va plac pulberile proteice, iata care sunt gustarile care nu ar trebui sa va lipseasca daca v-ati apucat de sport:

INAINTE de exercitiile fizice nu este bine sa nu va umpleti stomacul cu alimente grele. Ele vor scadea energia corpului, va vor da somnolenta si va va incetini ritmul.

Gustari recomandate de nutritionisti si antrenorii de fitness pentru un start optim:

1 fruct la alegere

Smoothie-uri din fructele sau legumele preferate

O mana de nuci si seminte

Un mix din fructe proaspete, apa de nuca de cocos si seminte de dovleac

Un suc din pepene galben, ghimbir, lamaie si morcov

Turte de orez pe care sa puneti branza de vaci, ricotta ori alta branza

Legume trase la tigaie, alaturi de o portie de hummus, fasole batuta

O portie de paste cu legume

Orez cu sparanghel

Ou fiert si avocado cu paine prajita

Un iaurt in care puneti seminte si nuci sau miere

O banana

O cana cu ceai verde

Atunci cand intentionati sa depuneti efort la sala puteti consuma carbohidrati, proteine si vegetale, de altfel laptele vegetal (din migdale, soia, susan, caju) este o sursa buna de vitamine si minerale esentiale.

O masa sanatoasa ne va ajuta sa lucram mai mult si sa vedem rezultate in scurt timp.

DUPA exercitiile fizice

Antrenorii si medicii ne atentioneaza ca prima masa, dupa ce am terminat antrenamentul, ar fi bine sa se ia dupa 30 - 60 de minute. Atentie! Alimente usoare, fara multe grasimi, in special daca vreti sa obtineti si silueta mult visata. Obiectivul dupa efortul depus este acela de a ne repara muschii, de a ajuta organismul sa se recupereze.

Gustari recomandate de nutritionisti si antrenorii de fitness dupa antrenament:

Radacinoasele sunt surse de fibre; morcov, sfecla rosie, cartofi dulci copti

Ouale fierte sunt o sursa de proteina buna care ne repara muschii

Leguminoasele precum soia, lintea, nautul, fasolea uscata sunt surse excelente pentru a ne ajuta dupa efort. Un exemplu de pranz poate fi o supa de linte cu paine prajita sau o salata de hummus, alaturi de cateva frunze de salata verde, kale sau broccoli inabusit.

Daca nu reusiti sa luati masa: o mana de fructe oleaginoase/seminte si un fruct sunt cheia mentinerii vitalitatii

Apa este sursa primara in orice moment al zilei, cu efort sau fara efort, asa ca hidratati-va suficient. Apa de nuca de cocos este o varianta delicioasa.

Carne alba, slaba de pui, curcan acompaniata de o salata mare

Somon la cuptor(sau orice alt peste care va place), inabusit sau pe gratar, cu o portie de sparanghel, baby morcovi la cuptor cu ulei de masline si lamaie.

Un plan alimentar consecvent necesita schimbarea stilului de viata, suntem constienti de asta, dar un corp sanatos vine la pachet si cu o minte sanatoasa!

viewscnt

Din aceeași categorie