FoodPro Preloader

British Airways lanseaza o noua companie aeriana. Aceasta este destinata Europei si va avea cele mai mici preturi

Proprietarul British Airways va lansa o noua companie aeriana de transport, care va servi Europa - si ar putea declansa un razboi al preturilor foarte mici.

International Airlines Group (IAG) a anuntat ca o noua filiala austriaca, numita Level, se va lansa spre sfarsitul lunii iulie 2018.

Noul transportator va servi 14 destinatii, pe rute relative scurte, inclusiv Paris, Milano, Barcelona si Dubrovnik, iar calatorii vor zbura intr-un Airbus A321s.

Un razboi al preturilor ar putea aparea pe zborurile dintre Londra si Viena, dupa ce compania mama a British Airways va lansa Nivel .

Zborurile dintre Londra si Viena sunt disponibile de la doar 22 de lire.

Directorul executiv al IAG, Willie Walsh, a declarat ca pasagerii vor beneficia de "mai multe optiuni de zbor in Europa", insa toate la preturi foarte acceptabile.

El a mai zis ca: "Aceste zboruri vor insemna succesul noii noastre operatiuni low-cost. Vom servi piata austriaca cu zboruri ieftine si fiabile si vom crea initial aproximativ 200 de noi locuri de munca la baza noastra din Viena".

Level nu este singura companie cu preturi mici din Viena, potrivit Daily Mail. Aceasta va intra in concurenta directa cu compania aeriana austriaca Laudamotion. Si ea are sediul la Viena si opereaza zboruri intre capital austriaca si Londra Stansted.

In ultimii ani, Austria a devenit noua linie frontala in lupta dintre transportatorii low-cost. Un motiv se pare ca este prabusirea de anul trecut a companiei aeriene aeriene Niki, parte a companiei Air Berlin.

Aceasta a eliberat spatiul din capitala austriaca si a permis liniilor aeriene low cost precum easyJet, Eurowings si Wizz Air ale Lufthansa sa lanseze sau sa adauge servicii noi.

Laudamotion, compania aeriana creata din activele Niki si acum sustinuta de Ryanair, se extinde si comercializeaza bilete la preturi scazute pentru a caștiga cota de piata.

IAG insasi a fost interesata sa cumpere activele Niki, dar tranzactia nu a fost cu success. Fondatorul sau, fostul campion al cureselor de automobile, Niki Lauda, a incheiat o intelegere cu Ryanair.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU