Carnea procesata din hotdog si salam ne poate influenta personalitatea. Ce efecte are

Carnea procesata din hotdog si salam ne poate influenta personalitatea. Ce efecte are

Un studiu recent a scos la iveala faptul ca cei care consuma carne procesata precum cea din hotdog sau salam pot sa sufere episoade maniacale.

Cercetarea citata de cei de la Daily Mail a fost efectuata pe peste 1000 de persoane si s-a descoperit ca cei care au consumat carne procesata au avut un risc de trei ori mai mare decat ceilalti sa ajunga chiar spitalizati din cauza diferitelor manii.

Episoadele de manie sunt atunci cand oamenii devin hiperactivi, euforici si nu pot sa doarma. Aceste tipuri de probleme afecteaza unu sau doi oameni dintr-o suta. Printre cazurile de celebritati care au suferit de asa ceva se numara prezentatorul Stephen Fry dar si actrita de la Hollywood Carrie Fisher.

Ei sunt inclusi in categoria tulburari bipolare care mai sunt numite si tulburari maniaco-depresive.

Conform studiului exista si o explicatie pentru legatura dintre consumul de carne procesata si aceste tulburari. Se pare ca nitratii folositi pentru conservarea carnii au efecte nefaste asupra creierului si intestinului. Oxidul de azot este gasit la nivel ridicat in sangele celor care sufera de tulburari bipolare.

“Munca noastra in viitor ar putea duce la interventii in dieta celor care sufera de episoade maniacale si a celor cu afectiuni bipolare care sunt vulnerabili”, a spus Johns Hopkins de la Universitatea de medicina care a condus acest studiu.

Studiul complet a fost publicat in revista Molecular Psychiatry si a decoperit ca ar putea exista o legatura intre nitrati si bacteriile din intestin. Cercetarea a fost efectuata pe sobolani si s-a observat ca in doar doua saptamani de consum de carne procesata s-au vazut modificari in comportament.

Aceste alimente ar putea afecta un numar mare de oameni, in special cei care sunt predispusi la diferite boli mintale, creierul fiind primul afectat. Autorii studiului mentioneaza ca e clar ca in cazul acestor afectiuni e vorba despre vulnerabilitati genetice, factori de mediu, dar un rol important il poate juca si alimentatia.

viewscnt

Din aceeași categorie