Cate minute sa faci sala pentru a-ti prelungi viata

Cate minute sa faci sala pentru a-ti prelungi viata
Exercitiile fizice contribuie nu doar la linia siluetei, la sanatate, cat si la speranta de viata. Dar nu trebuie “tras de fiare” prea mult pentru a te bucura de toate aceste beneficii, un grup de cercetatori descoperind exact numarul de minute pe care trebuie sa le petreci facand sport pentru a-ti prelungi viata!

Oamenii de stiinta de la National Cancer Institute au analizat date de la peste 661.000 de oameni de varsta mijlocie pentru a stabili care este tiparul ideal de facut sport pentru a-ti prelungi speranta de viata, contribuind implicit si la mentinerea sanatatii si a siluetei. Cercetatorii au analizat rezultatele de la persoane care nu fac deloc sport, dar si de la persoane foarte active care fac sport in exces, chiar si 25 de ore pe saptamana. Apoi au comparat datele adunate pe o perioada de 14 ani, obtinand urmatoarele concluzii:

Persoanele care au o viata sedentara prezinta cel mai mare risc de deces prematur.

Cei care fac sport putin, adica mai putin de cele 30 de minute recomandate pe zi, isi scad riscul de deces prematur cu 20%.

Persoanele care fac 150 de minute de exercitii fizice pe saptamana, adica 30 de minute timp de 5 zile pe saptamana, isi scad riscul de deces prematur cu 31%.

Citeste mai multe pe Lyla.ro.
viewscnt

Din aceeași categorie