Ceaiuri bune pentru splina

Ceaiuri bune pentru splina

Splina este un organ mic, aflat pe partea stângă, în zona superioară a abdomenului, sub coaste. Are un rol foarte important pentru organism. Iată câteva ceaiuri bune pentru splină:

Splina, printre altele, distruge eritrocitele şi trombocitele bătrâne, transformă hemoglobina în bilirubină, reprezintă un depozit foarte important de fier în organism, poate produce anticorpi.
Ceaiuri bune pentru splină: de sânziene şi de rostopască

Ceaiul de sânziene este extrem de benefic pentru acest organ. El curăţă splina de factorii patogeni. Este indicat ca persoanele care suferă de tulburări ale sistemului limfatic să bea zilnic ceai de sânziene. Acesta se prepară astfel: ai nevoie de un vârf de linguriţă de sânziene la 250 ml de apă fiartă. Apoi, se lasă la infuzat câteva minute.

Unul dintre ceaiurile bune pentru splină este şi cel de rostopască. Iată cum trebuie să-l prepari: jumătate de linguriţă de rostopască se pune într-o cană cu apă clocotită. Se bea 250 de ml/zi. Acest ceai are rol în purificarea sângelui şi formarea lui.
Infuzia de urzică, printre cele mai bune ceaiuri pentru splină

Tot printre ceaiuri bune pentru splină se numără şi infuzia de urzici. Ceaiul se face în acest mod: o lingură cu vârf de frunze uscate Ia 250 ml de apă fierbinte care se infuzează 10-15 minute.

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI.

viewscnt

Din aceeași categorie