Cele mai frumoase orase din Transilvania

Cele mai frumoase orase din Transilvania

Transilvania este o destinatie excelenta, atat in ceea ce priveste peisajele pe care le are de oferit, cat si in multitudinea de obiective si atractii turistice. Aceasta regiune a tarii are un relief spectaculos, dar si multe zone istorice de descoperit, depinde ce fel de turisti sunteti. Iata cele mai frumoase orase din Transilvania.

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Transilvania este orasul Hunedoara. De la fortificatii, biserici, la situri arheologice importante si unele dintre cele mai frumoase si spectaculoase castele din Europa.

Daca vreti sa vedeti una dintre cele mai superbe atractii turistice, Castelul Corvinilor din Hunedoara este unul din ele. Aici timpul a stat in loc, maretia castelului si salile imense, decoratiunile medievale aduc aminte de cavaleri si domnite, de arhitectura in stil gotic si de vremurile cand fortficatiile erau adevarate centre de interes. Alte cladiri ce v-ar putea atrage atentia sunt gara, Catedrala Sfintii Imparati Constantin si Elena, dar si primaria acestui oras.

Daca tot sunteti in zona si cautati un peisaj de neuitat, dar si o lectie de istorie, in care sa aflati cele mai importante lucruri despre stramosii nostri, dacii, nu ratati Sarmizegetusa Regia. Acest centru spiritual si religios al dacilor ascunde secretele acestor militari experimentati, care au reusit atata timp sa asigure paza zonei si sa tina piept celei mai fioroase armate din lume, cea romana.

Pentru cei care cauta un loc in care sa fie cat mai mult in contact cu natura, Parcul National Retezat ofera aer curat si multe alte frumuseti naturale. Aici veti gasi cel mai mare lac glaciar din tara, Bucura, dar si multe alte lacuri, vegetatie diversa si cat mai bogata in plante medicinale si superioare, dar si zeci de specii de animale extraordinare, precum capra neagra, pisica salbatica, urs carpatin si lup. Aici traseele sunt accesbile, marcate si cu diferite niveluri de dificultate, pentru toate varstele si gusturile.

Un alt oras pe care nu trebuie sa il ratati nicicum din Transilvania este Sighisoara. Acest oras are o atmosfera unica, fiind protejata de ziduri de cetate si stand mandra deasupra unei culmi de munte. Aici veti avea parte de un aer de medieval discret, insa care inca isi impune stilul, caci zidurile de incinta ce dateaza din secolul al XIV-lea sunt printer cele mai bine pastrate din intreaga Europa.

Veche cetate saseasca, Sighisoara are numeroase cladiri din secolele XIII-XIV, inclusiv Biserica din deal, la care se ajunge cu truda pe scara construita din lemn inca din anul 1656. Ceea ce face ca acest oras sa fie deosebit este faptul ca multe din vechile edificii sunt inca locuite, tocmai de aceea este inscris pe lista celor mai vechi orase medieval ale Europei. Nu trebuie sa ratati Turnul Sfatului si Turnul cu Ceas.

Un oras foarte vizitat si cunoscut in multe parti ale lumii este Brasov. Este un oras foarte popular, mai ales ca este o imbinare frumoasa intre vechi si nou. In plus, zona Brasovului ofera si multe peisaje de munte absolut fascinante, caci Bucegiul este unul dintre cei mai batatoriti munti. In Brasov puteti vedea Biserica Neagra, construita vreme de aproape un secol, dar si Biserica Sfantul Nicolae, in interiorul careia a fost adopostatita prima scoala romaneasca si unde puteti vizita Muzeul Prima Scoala Romaneasca, pentru o lectie de istorie interesanta.

Tampa, impreuna cu multe porti, bastioane si turnuri, printer care Poarta Scheilor, sunt locuri ce nu trebuie ratate in acest oras medieval superb. Este un oras usor accesibil din toate zonele tarii, tocmai de aceea Brasovul se bucura de atatia turisti an de an.

Mult timp Sibiul a fost considerat capitala principatului Transilvania, fiind unul dintre cele mai importante centre culturale europene la ora actuala. Piata Huet, Piata Mica si Piata Mare, dar si Bastionul Soldisch si “ Turnul Gros” sunt doar cateva din cele mai frumoase locuri de stat la un pahar de vorba. Va puteti bucura de amuzantele povesti din jurul Podului Mincinosilor sau puteti sa admirati arhitectura in stil Baroc, cum este Palatul Brukenthal.

Un alt oras plin de farmec, dar si incarcat de istorie este Cluj-Napoca, in inima Transilvaniei. Este unul dintre cele mai importante centre culturale si universitare ale tarii, ce a reusit de-a lungul timpului sa imbine armonios mostenirea de secole si viteza contemporaneitatii. Aici te poti delecta cu multa cultura, ai Muzeul National de Arta, Muzeul National “ Lucian Blaga“, dar si monumente de arta, precum ansamblul monumental Matei Corvin sau Bastionul Croitorilor, azi fiind transformat in muzeu. Acestea reprezinta doar cateva puncte de interes istoric si cultural din Cluj.

viewscnt

Din aceeași categorie