Contul de Gmail este in siguranta? Expertii ne spun in 3 pasi simpli cum putem verifica

Contul de Gmail este in siguranta? Expertii ne spun in 3 pasi simpli cum putem verifica

Google a raspuns la o ancheta privind practicile de confidentialitate a datelor din posta electronica. Investigatia a fost initiata de Wall Street Journal, care a dezvaluit ca e-mailurile personale ar putea fi citite de dezvoltatorii de aplicatii de la terti, iar practica este acoperita de acorduri de utilizare. Acest eveniment vine la cateva luni dupa ce a fost dezvaluit ca firma Cambridge Analytica a avut acces la date private de la aplicatii terte pe Facebook.

Potrivit Daily Mail, directorul Google Cloud pentru securitate, incredere si confidentialitate, Suzanne Frey a impartasit un mesaj de blog in urma acuzatiilor.

Frey a spus ca, in timp ce este comun pentru dezvoltatorii terti sa citeasca continutul mesajelor Gmail, utilizatorii au control complet asupra a ceea ce pot accesa acestia.

Cum puteti restrictiona accesul tertilor la inbox-ul din contul de GMAIL?

1. Utilizati instrumentul de verificare a securitatii

Cei de la Google indreapta utilizatorii catre instrumentul de verificare a securitatii. Acesta le permite utilizatorilor Gmail sa vada cate dispozitive au fost conectate in contul lor si daca au fost semnalate probleme de securitate in ultimele 28 de zile.

Pentru a accesa acest utilizator, trebuie sa accesati contul si sa faceti clic pe patratele din coltul din dreapta sus. Apoi dati clic pe ‘’Cont’’ din meniul derulat. Faceti clic pe ‘’Verificare de securitate’’. De asemenea, este afisata metoda de conectare si recuperare a utilizatorului, precum si numarul de aplicatii terta parte, care au acces la date in orice moment.

Aplicatiile cu acces la continutul e-mail care nu sunt utilizate in mod activ ar trebui eliminate din cont, avertizeaza Google.

2. Examinati permisiunile

Utilizatorii Gmail ar trebui sa-si revizuiasca permisiunile solicitate, inainte de a le acorda acces la aplicatii non-Google.

Daca o aplicatie doreste sa acceseze un cont Google al unui utilizator, acesta va afisa ce aspecte ale serviciului doreste sa acceseze - de exemplu pentru a citi, trimite, sterge si gestiona e-mailuri.

Utilizatorii insa pot decide daca permit accesul aplicatiei la contul Gmail.

3. Vizualizati si controlati permisiunile

Pentru a accesa aceasta optiune, utilizatorii trebuie sa navigheze catre contul lor si sa faca clic pe patratele din coltul din dreapta sus. Faceti clic pe ‘’Cont’’ din meniul derulat, apoi pe ‘’Aplicatii cu acces la cont’’.

Acest lucru permite utilizatorilor sa urmareasca ce aplicatii sau servicii au permisiunea de a accesa contul. Utilizatorii pot elimina orice pare suspect si stiu ca nu au accesat.

De asemenea, permite utilizatorilor sa verifice care aplicatie a memorat parolele.

Directorul de securitate Google a mai adaugat ca orice aplicatie trece printr-un proces de revizuire.

‘’Aceasta include examinarea automata si manuala a dezvoltatorului, evaluarea politicii de confidentialitate si a paginii de pornire a aplicatiei, pentru a se asigura ca este o aplicatie legitima si pentru testarea functionarii aplicatiei’’.

‘’Pentru a fi absolut clara: nimeni la Google nu citeste Gmail-ul dvs., cu exceptia cazurilor specifice in care ne cereti si acordaţi consimtamantul, sau in cazurile de securitate, cum ar fi investigarea unei erori sau a unui abuz’’.

Anul trecut, Google a confirmat ca a incetat sa scaneze mesajele utilizatorilor Gmail pentru a genera mai bine anunturi directionate.

viewscnt

Din aceeași categorie