Cum sa bei cafeaua dimineata ca sa devii mai sanatos

Cum sa bei cafeaua dimineata ca sa devii mai sanatos

Cafeaua de dimineata poate deveni un obicei sanatos daca urmezi sfaturile de mai jos.


Începe-ţi dimineaţa cu apă


Indiferent dacă alegi sau nu să elimini cafeaua, vei dori să îţi începi dimineaţa cu apă. Bea apă înainte de a-ţi bea cafeaua. Poţi, de pildă, să îţi pui o carafă sau un pahar cu apă lângă pat, pe noptieră, astfel încât să bei apa chiar înainte de a te da jos din pat.

Sari peste substanţele chimice din adaosurile pentru cafea

Dacă adaugi creme artificiale şi prafuri cu tot felul de arome, această etapă înseamnă un mod rapid de a-ţi transforma cafeaua în ceva toxic. Optează pentru variante naturale în totalitate.

Specialiştii îţi recomandă, dacă nu îţi place laptele de vacă, variante alternative, cum ar fi laptele de migdale sau laptele de orez ori laptele de soia (în moderaţie). Poţi cumpăra o cutie pentru tine şi să o laşi în frigiderul de la birou, iar atunci când îţi prepari cafeaua simplă, adaugi lapte după gust.

Adaugă în cafea condimente cu proprietăţi vindecătoare şi antioxidante

Este suficient să combini şi să presari condimentele tale preferate (uscate sau proaspete) cu cafeaua măcinată. Unele dintre cele mai recomandate variante sunt: păstăi de nucşoară, cuişoare, scorţişoară şi roşcove. Combinaţia dintre cafea şi aceste condimente creşte aportul antioxidant şi accelerează metabolismul. Mai poţi încerca tarhonul.

Adaugă în cafea ulei de cocos

Poate sună nebuneşte, dar aceasta este o modalitate simplă şi rapidă de a adăuga o mulţime de beneficii la băutura ta aromată de dimineaţă.

Uleiul de cocos este o sursă grozavă de acizi graşi esenţiali, de acid lauric care stimulează sistemul imunitar (care se găseşte, de asemenea, în laptele matern). În plus, s-a dovedit că uleiul de cocos ajută la stimularea metabolismului, iar cei care au încercat această combinaţie spun că uleiul de cocos are un gust minunat în cafea, conform feminis.ro.
viewscnt

Din aceeași categorie