Cum sa fii mai fericit!

Cum sa fii mai fericit!

Viata are urcusuri si coborasuri, iar pentru a face fata si a controla cu bine tot ceea ce ni se intampla avem nevoie, uneori, de impulsuri sau sfaturi care sa ne ajute sa fim capabili sa trecem cu bine atat peste succes, cat si peste esec. Iata sase sfaturi despre cum sa fii mai fericit.

1 - Gestioneaza nivelul de stres. Toti oameni sunt mai mult sau mai putin stresati. Daca nivelul tau de stres este ridicat, ai nevoie de tehnici si modalitati de a reduce stresul. Acesta poate interveni din cauza unei lipse de program si de prea putin timp alocat propriei persoane.

Tocmai de aceea este nevoie sa ai o rutina bine gandita, cu un program atat pentru munca, cat si pentru timpul petrecut cu sine si cei dragi. Rutina este o metoda de a avea mai mult control asupra vietii si stresului de peste zi.

Daca esti mai mult obosit si intervin si sentimente de anxietate, exercitiile de respiratie, plimbarile si activitatile care iti fac placere sunt un remediu eficient si sigur.

2 - Apeleaza la umor pentru a te bine dispune zilnic. A vedea partea plina a paharului in fiecare situatie de viata, a face umor de situatiile mai putin usoare de peste zi este o modalitate excelenta de a scapa de stres si de a fi mai fericit.

Glumele si petrecerea timpului alaturi de prieteni, intr-un mediu relaxant si familiar sunt tehnici foarte eficiente de a indepartare a stresului. In plus, timpul petrecut in mod constructiv pentru tine nu poate sa fie timp mort sau stresant. Incearca sa ai activitati la care te pricepi, fie ca e vorba de dans, gatit sau inot.

Incearca sa eviti tot ceea ce poate parea amuzant, dar care mai multa consuma energie, cum este consumul excesiv de alcool sau fast-food.

3 - Imbunatateste-ti stima de sine. Respectul de sine, purtarea cu sine ca si cu un prieten de suflet sau o persoana valoroasa pentru tine este cea mai buna modalitatea de a-ti imbunatati stima de sine. Gandeste-te mereu cum ai vorbi cu un prieten drag, cu o persoana pe care o respecti mult si incearca sa procedezi la fel si atunci cand gandesti despre tine.

Incearca sa nu mai fii atat de rigid si exigent cu propria persoana, uneori acest lucru duce la scaderea stimei de sine si la o viata nefericita.

4 - Mergi pe un stil de viata sanatos. Chiar daca pare ca rezolva lucrurile, alcoolul sau consumul de substante nesanatoase nu fac decat mai mult rau pe termen lung. Sentimentele dureroase si experientele neplacute ne fac mai puternici, asa cum vanturile puternice intaresc radacina copacului expus.

In plus, alcoolul atrage dupa sine agresivitate, suparare, tristete si deprimare. Fereste-te de aceste sentimente daca vrei sa fii mai fericit.

5 - Alege o dieta echilibrata. "Esti ceea ce mananci" este un proverb cat se poate de adevarat. Mancarea pe care o alegi te poate mentine mai sanatos sau iti poate deteriora sanatatea si starea psihica si emotionala. Activitatile placute si o dieta echilibrata sunt esentiale pentru a obtine un control mai bun asupra propriei vieti.

6 - Nu ezita sa apelezi la sport. Exercitiile fizice ajuta la eliminarea hormonilor de fericire, ceea ce duce inevitabil la o stare de fericire, de bine. In plus, a consuma energia in mod sanatos ajuta la un somn mai odihnitor. 150 de minute pe saptamana de exercitii sunt recomandate pentru orice adult.

Exercitiile si un somn bun rezolva cele mai multe probleme, inclusiv depresia. O lista de activitati si lucruri de facut pentru ziua ce urmeaza poate fi o modalitate de a iti organiza viata mult mai bine. Chiar daca nu iti place sa scrii pe hartie, fa o revizuire in gand seara inainte de culcare cu activitatile de a doua zi.

sfat in plus este sa nu eziti sa comunici, sa impartasesti din propria experienta si sa inveti din experientele celor din jur. Comunicarea fata in fata inseamna conectarea cu oamenii, sentimentul de apartenenta, consolidarea relatiilor, placerea de a fi in preajma celor dragi. Toate acestea duc la o viata mai fericita.

viewscnt

Din aceeași categorie