Descoperire ingrijoratoare: Pasta de dinti ar putea sa genereze diabet zaharat de tip 2

Descoperire ingrijoratoare: Pasta de dinti ar putea sa genereze diabet zaharat de tip 2

Un studiu recent, citat de Daily Mail, a scos la suprafata o informatie ingrijoratoare: o substanta din pasta de dinti, dar si din alte produse pe care le folosim zi de zi, ar putea sa genereze diabet zaharat de tip 2.

Lumea medicala este socata dupa descoperirea ca dioxidul de titaniu, care se afla chiar si in pasta de dinti, ar putea sa ne imbolnaveasca de diabet. Dioxidul de titaniu este folosit drept colorant, el da pastei de dinti culoarea alba, dar e folosit si pentru alte produse cum ar fi cremele sau chiar produse alimentare.

Expertii sustin ca dioxidul de titaniu poate fi inhalat sau mancat, insa nu se gaseste in mod natural in corpul nostru. Un studiu recent a gasit in pancreasul oamenilor bolnavi de diabet zaharat de tip 2 acest dioxid de titaniu.

Cercetarile au aratat ca dioxidul de titaniu imbolnaveste organul si cauzeaza inflamatii, omorand celulele sanatoase. Diabetul cauzeaza probleme cu insulina, un hormon produs chiar de pancreas.

Acest compus chimic este folosit in multe mancaruri pentru a le colora in alb, medicamente chiar, pasta de dinti sau hartie. Printre altele, se regaseste si in diferite cosmetice.

Universitatea din Texas este cea care a facut descoperirea. Dioxidul de titaniu este produs in cantitati de pana la 4 milioane de tone anual inca din anii 60’. O alta statistica arata ca incepand din anii 70’, cazurile de diabet zaharat de tip 2 sunt de patru ori mai multe.

Diabetul zaharat de tip 2 consta in faptul ca pancreasul nu mai poate produce in cantitatile necesare hormonul insulina, cel care se ocupa de regularizarea cantitatii de zahar din sange. Din moment ce nivelul zaharului in sange ajunge sa creasca, creste si riscul de infarct, stop cardiac, dar si de slabire a vederii sau probleme grave de rinichi.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca dioxidul de titaniu are acelasi efect asupra pancreasului pe care il are asbestul asupra plamanilor: distruge tesuturile sanatoase din corp.

viewscnt

Din aceeași categorie