Dieta Dukan - pareri pro si contra

Dieta Dukan - pareri pro si contra
Dieta Dukan a fost deseori comparată cu dietă Atkins, fiind descrisă ca versiunea franceză a acesteia, însă este chiar mai strictă. Dietă Dukan se bazează pe proteine şi nutrienţi, este o metodă ce propune un regim de viaţă sănătos inspirat din hrană oamenilor primitivi, care erau vânători şi culegători.

 Această include 100 de alimente, dintre care 72 provin din surse animale, iar 28 din vegetale şi poţi mânca oricât doreşti, cu condiţia să nu te abaţi de la cele 100 de alimente.

Dieta Dukan este structurată pe patru etape, ce trebuie ­să fie respectate pentru a obţine rezultatele dorite:

Etapa de «atac»


În cadrul primei faze a regimului Dukan, trebuie să fie arse rapid rezervele de grăsimi. În cazul femeilor, această etapă se desfăşoară pe o perioadă de 3 zile, în timp ce la bărbaţi va dura 5 zile.

Principiu: optează pentru alimentele bogate în proteine, mai puţin pentru cele ­care conţin zahăr sau grăsimi: carne slabă (de pasăre), peşte, fructe de mare, proteine vegetale (orez brun, avocado, năut, sfeclă, ovăz), ouă şi produse lactate cu 0% grăsimi.

2. Etapa alternativă

În cea de-a doua fază, trebuie urmat acelaşi regim ca şi până acum pentru a atinge obiectivul dorit: un centimetru sau doi mai puţin în talie. În cazul femeilor, etapa se desfăşoară pe o perioadă de 16 zile, în timp ce la bărbaţi va ţine doar 14.

Principiu: urmezi acelaşi regim alimentar ca şi până acum, doar că în această etapă  poţi reintroduce legumele, prin alternare. O zi consumi legume, o zi doar proteine (carne slabă, peşte).

3. Etapa consolidării

În această etapă vei consuma aceleaşi alimente, însă vei reintroduce treptat şi altele.  Pentru femei, dar şi pentru bărbaţi, cea de-a treia etapă va dura 15 zile.

Principiu: în fiecare zi se adaugă la meniu două fructe, 40 g de brânză şi 50 g de pâine. Cel mai bine este să consumi aceste alimente la micul dejun. Poţi reintroduce şi amidonoasele (cartofi, orez, paste, cereale), însă doar o singură porţie (220 g), de două ori pe săptămână.

4. Etapa stabilizării


Dacă până acum ai consumat numai proteine, fie le-ai alternat cu alte alimente, în cadrul celei de-a patra faze o să consolidezi ceea ce ai făcut până acum. Atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, a patra fază se desfăşoară pe o perioadă de o lună.

Principiu: mănâncă aceleaşi alimente ca şi până acum, însă în fiecare zi de joi din săptămână optează doar pentru  cele bogate în proteine.

Prin urmare, în cazul în care te-ai hotărât să urmezi acest regim, îţi vom prezenta câteva păreri pro şi contra ale dietei Dukan!

Dieta Dukan - păreri pro


- Te ajută să slăbeşti şi să previi obezitatea, afecţiune care creşte riscul de diabet, hipertensiune, infarct şi atac cerebral.

- Kilogramele dispar rapid, încă din primele zile, respectiv în faza de atac a dietei. În 10 zile poţi scăpa chiar şi de un kilogram pe zi, asta dacă eşti suficient de motivată şi dispui de ambiţia de a rezista tentaţiilor culinare.

- Nu trebuie să mai ţii evidenţa caloriilor şi a porţiilor de mâncare pentru că inventatorul dietei s-a gândit deja la aspectul că nu există om care să reuşească pentru tot restul vieţii să îşi ţină un jurnal al caloriilor sau care să se limiteze la o friptură de dimensiunea unei palme.

- Dieta este gândită să funcţioneze pe termen lung, deci să devină un stil de viaţă. Aceasta te asigură că vei pierde kilogramele în plus, dar te şi ajută să te menţii după ce ai atins greutatea ideală, cu condiţia să urmezi planul de bază.

- Este uşor de urmat pentru că se bazează pe alimente de zi cu zi, cum este carnea, oul sau laptele, astfel încât nu eşti nevoită să-ţi cumperi diverse produse scumpe.

- Ai voie la un mic răsfăţ, cel puţin după ce treci de primele 2 faze. În etapa de consolidare şi în cea de stabilizare definitivă ai voie să mănânci ce îţi place, făcând dieta mult mai uşor de suportat .

- Este o dietă adresată în special gurmanzilor, dat fiind că se pot mânca proteine fără limite, mai degrabă decât celor care preferă restricţia calorică.

 
Pentru Dieta Dukan - păreri contra, intrati pe clicksanatate.ro.
viewscnt

Din aceeași categorie