FoodPro Preloader

Drumuri de coasta fantastice in Europa. 6 destinatii cu peisaje uimitoare

Vara incep vacantele! Fie ca alegem muntele, marea, destinatii exotice sau cateva zile de libertate in marile orase turistice, ne transformam fara sa vrem in cautatori de aventura, in cele mai frumoase locuri ale Planetei. Printre atatea si atatea destinatii ne-au atras atentia acele tari care au un peisaj dramatic, cu linii de coasta abrupte, parca rupte de forta apei, dar incredibil de frumoase. Iar Europa are cateva drumuri de coasta fantastice care asteapta sa fie explorate. Din coltul cel mai indepartat al Islandei ajungem pe calea navigabila a Regatului Unit.

Salbatica Madeira

Plimbarile de-a lungul coastei nu au fost nicicand mai abrupte. Ponta de São Lourenço este cel mai estic punct al Insulei Madeira, iar turistii care ajung aici vor face o plimbare senzatioanala de aproximativ 6 mile. Suisuri si coborasuri deasupra golfului stancos, ce pare aruncat in Atlantic, este cadrul natural a peste 200 de specii de plante si animale.

Circuitul Ibiza

Rasaritul in punctul Es Vedra este unul dintre cele mai frumaose de pe planeta. Atunci cand astrul isi ridica semet capul ori si-l pleaca deasupra stancii calcaroase a insulei este fotografia perfecta. Vacanta in Ibiza o puteti incepe din satul linistit Es Cubells, ca mai apoi sa explorati zona de coasta. Veti fi rasplatiti cu privelisti uluitoare asupra Cala Llentrisca, o plaja salbatica la care aveti acces cu barca sau la pas. Cel mai inalt punct al traseului de coasta in Ibiza este la 1.200 de metri deasupra nivelului marii.

Zona de coasta a Marii Britanii

Nu ratati un apus de soare in Cape Cornwall, calea ce leaga Sudul de Vest se intinde pe o raza de 630 de mile. Aventura ar putea dura saptamani intregi, dar cea mai dramatica portiune imbratiseaza linia de coasta Exmoor, de la Punctul de Frontiera pana la Valea Stancoasa. Traseul nu este lipsit de peripetii, existand portiuni destul de inguste care testeaza vigilenta.

Salbatica Islanda

In Peninsula nordica a Islandei se afla un loc de o frumusete rara, Rezervatia Hornstrandir.

In cel mai indepartat colt al Islandei, unde vulturii strabat cerul, rezervatia naturala Hornstrandir este un bun prilej de drumetie alaturi de un ghid. De altfel, o calatorie fantastica e si pe apa. 10 kilometri aveti de parcurs ca sa traversati orasul Isafjordur spre satul pustiu din Saebol.

Orasele in stanca ale Italiei

Coasta Amalfi este cunoscuta pentru frumoasele sale case in culori pastelate, iar litoralul splendid, cu stancile sale ce se scalda in mare ofera un traseu de coasta de clasa mondiala. Sculptat in stancile inalte, traseul merge spre vest, oferind privelisti uimitoare spre Golful Salerno si insula Capri. Trecand sub stanci calcaroase uriase si prin paduri si pajisti, ajungeti in cele din urma la castelul Nocelle. Nu ratati vechea scara plina cu flori salbatice, coborand in Positano!

Frumoasa plaja cretana

Cheile Samariei din Creta de sud-vest se intind pe o distanta de zece kilometri prin muntii albi si este, probabil, cea mai populara atractie turistica a insulei. Incepeti din statiunea Agia Roumeli - ajungeți numai pe jos sau cu barca - si mergeti la est spre Loutro, un alt sat de pescari. Pe masura ce drumul continua pe coasta, un loc bun pentru odihna este Agios Pavlos, numit dupa biserica bizantina de secol X, construita pe plaja. Este doar una dintre numeroasele plaje salbatice de-a lungul traseului, inainte ca plimbarea de opt mile sa se termine la Loutro.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU