Furtunile puternice au oferit scene de groază în Iaşi şi în Arad

Furtunile puternice au oferit scene de groază în Iaşi şi în Arad

Furtunile puternice au oferit scene de groază în Iaşi şi în Arad. Vântul a smuls acoperişurile locuinţelor, a rupt copaci şi a distrus o mulţime de maşini. „Taifun parcă a fost”, spun localnicii îngroziţi de potopul care s-a abătut asupra lor. Totuşi, meteorologii nu au confirmat acest fenomen extrem. În schimb, în Gorj, salvamontiştii au fost chemaţi să salveze 50 de oameni blocaţi de o viitură. Operaţiunea este în plină desfăşurare.

Abia se înserase la Iaşi, când a început potopul. Oamenii s-au speriat atât de tare, încât au sunat la 112 să ceară ajutor. Peste 120 de apeluri au fost înregistrate în doar câteva minute.

Mai multe şarpante au fost smulse de vânt şi trântite pe maşini. Reţelele de electricitate au avut şi ele de suferit! Câteva cartiere au rămas în beznă.

La fel de rău a fost şi în Arad, unde a plouat câteva zeci de minute, inclusiv cu grindină. În apropiere de Chişineu-Criş, pe DN 79A, vijelia a rupt stâlpii de curent şi copacii.

Timp de două ore, cât a durat codul portocaliu de furtuni şi vijelii, la Arad a plouat cu găleata, în zeci de localităţi. Pagubele sunt foarte mari.

VEZI MAI MULTE AICI

viewscnt

Din aceeași categorie