Gheorghe Visu a slabit 27 de kilograme pentru rolul din Caini

Gheorghe Visu a slabit 27 de kilograme pentru rolul din Caini

Gheorghe Visu joaca rolul principal in filmul "Caini" care va fi difuzat sambata, 7 octombrie, la Prima TV. Visu a obtinut premiul pentru cel mai bun actor la Sarajevo pentru acest rol pentru care el a suferit o transformare fizica majora, a slabit aproape 30 de kilograme

„Mă bucur enorm că Gheorghe Visu a obţinut premiul pentru cel mai bun actor la Sarajevo. Faptul că pentru rolul ăsta a slăbit 27 de kilograme a devenit de-a lungul interviurilor un fel de anecdotă - dar pentru mine, care l-am văzut cum s-a lăsat locuit de personaj de-a lungul filmărilor, e mai mult decât atât. A fost dedicat 100% şi pentru asta nu pot decât să-i fiu recunoscător. Bineînţeles, mă bucur dublu şi pentru că filmul a luat Menţiunea Specială a Juriului - în 2014, în programul Cinelink în Sarajevo, producătoarea Marcela Ursu şi cu mine i-am cunoscut pe producătorii francezi fără de care Câini nu ştiu dacă ar fi fost posibil”, a comentat regizorul Bogdan Mirică, conform Digi24.

Filmografia lui Gheorghe Visu cuprinde peste 40 de roluri în filme şi seriale, printre care Toate pânzele sus (regia Mircea Mureşan, 1977), Faleze de nisip (r. Dan Piţa, 1983), Să mori rănit din dragoste de viaţă (r. Mircea Veroiu, 1983), Inimă de ţigan (2007-2008).

De peste 20 de ani, actorul poate fi văzut şi pe scena Teatrului Mic din Bucureşti.

Premiile câştigate la cea de-a 22-a ediţie a Festivalului de la Sarajevo se adaugă celorlalte obţinute deja: Premiul criticii – FIPRESCI pentru secţiunea Un Certain Regard la Cannes şi Trofeul Transilvania la TIFF 2016. În faza de proiect, Câini a câştigat Premiul ARTE International Relations în cadrul CineLink, la Sarajevo 2013.

Acţiunea filmului pe care il puteti urmari sambata, 7 octombrie, de la 22:30, la Prima TV, este plasată în apropierea graniţei cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraş, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzaţie generală de ameninţare pluteşte în aer.

viewscnt

Din aceeași categorie