Gheorghe Visu: "In timp ce am filmat 'Caini' am invatat un nou termen actoricesc: "

Gheorghe Visu: "In timp ce am filmat 'Caini' am invatat un nou termen actoricesc:  "

Gheorghe Visu a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că de la Bogdan Mirică, regizorul filmului "Câini", a învăţat un nou termen tehnic actoricesc - "mai conţinut" - o indicaţie pentru interpretarea în manieră subtilă a trăirilor personajului său, Hogaş. Filmul Caini va fi difuzat sambata, de la 22:30, la Prima TV

"M-am ales şi eu acum cu un termen nou tehnic în privinţa jocului actoricesc — 'mai conţinut'. Eu am întâlnit actori care, dacă trebuiau să râdă şi exagerau sau trebuiau să plângă şi exagerau, intrau într-o transă aşa, nu mai puteau ieşi din plâns. Zic eu, nu e o soluţie. Chiar şi în film, trebuie să trăieşti şi să fii personajul dar... mai şi jucăm", a povestit Gheorghe Visu.

Cum aţi primit rolul din "Câini"? Ce v-a făcut să doriţi să jucaţi acel personaj?
Gheorghe Visu: Scenariile ... prinzi ocazia să joci într-un film şi joci în el. Cel puţin aşa mi se întâmplă mie. Nu sunt acoperit de scenarii, să îmi permit să refuz unul. E foarte adevărat că n-aş primi orice, dar ăsta a fost un scenariu minunat. Bogdan Mirică mi-a spus că se gândea la mine în timp ce scria, adică a fost scris pentru mine, aşa că este mai mult decât măgulitor. Era un scenariu minunat şi era un personaj seducător.

Şi aţi aflat de ce se gândea Bogdan Mirică la dumneavoastră când scria scenariul? L-aţi întrebat?
Gheorghe Visu: Nu, nu. Aşa a văzut el. Probabil de la "Faleze de nisip". Probabil că de acolo m-a luat, că, de văzut, m-a văzut foarte puţin după 2000. A scris pentru mine şi pentru Vlad Ivanov şi a fost fericit şi când a acceptat Dragoş Bucur rolul, pentru că este vorba de trei actori foarte buni care fac trei personaje foarte puternice.

Aţi vrut vreodată să aveţi dumneavoastră rolul lui Vlad Ivanov şi Vlad Ivanov rolul dumneavoastră?
Gheorghe Visu: M-am gândit, la un moment dat. După ce a ieşit filmul nu, pentru că lucrurile aşa trebuiau să fie. M-am gândit la un moment dat că "Ah, ce frumos este", numai că sunt prea în vârstă şi cred, totuşi, că pe film aici nu poţi să compui, să păcăleşti. Pe film trebuie să fii, să exişti. Eu n-am structura de actor a lui Vlad Ivanov şi nu l-aş fi putut face. Personajul lui Vlad e dual, are două laturi — are o latură umană şi o latură "profesională", latura de infractor. Şi e foarte frumos şi foarte generos.

Am citit un interviu al dumneavoastră în care am observat că făceaţi foarte clar diferenţa între film şi teatru. Şi mi s-a părut că în film aveţi o abordare să îi zicem mai sceptică în privinţa modului în care lucraţi.
Gheorghe Visu: Întotdeauna. Filmul, odată făcut, nu mai poţi interveni asupra lui. Trebuie să te împaci cu ideea. În teatru, lucrul continuă şi după ce ai terminat repetiţiile. Spectacolul de teatru are o viaţă de cam 20-25 de spectacole în care el poate creşte, se poate dezvolta, se poate, pe urmă, degrada.

Cel mai bun sfat pe care vi l-a dat Bogdan Mirică pe platouri care a fost?
Gheorghe Visu: Ăsta a fost: "mai conţinut". Ăsta a fost cel mai bun.

VEZI TOT INTERVIUL AICI

viewscnt

Din aceeași categorie