FoodPro Preloader

Insula Lefkada, un paradis grecesc... clasic!

Lefkada este una dintre cele mai frumoase insule din Grecia. Peisajul mediteranean este o continua incantare pentru turisti: plaje cu ape de turcoaz, dealuri umbrite de maslini si pini, flori viu colorate – toate transforma acest loc intr-un adevarat paradis de vacanta!

CUM AJUNG IN LEFKADA?


Lefkada se afla in Marea Ionica si este conectata la continent printr-un pod mobil, la traversarea caruia trebuie sa achitati o taxa modica de maxim 3€. Asa ca, daca in locul avionului preferati masina, nu veti avea nevoie de feribot pentru a ajunge pe insula. Totusi, trebuie sa luati in calcul ca, in timp ce zborul cu avionul este de doar o ora si 45 de minute, drumul cu masina este de aproximativ 14 ore din Bucuresti sau Timisoara (1059, respectiv 1112 km).

DE CE INSULA LEFKADA?

Relaxare


Atmosfera relaxata si calduroasa, autentic greceasca, este unul dintre cele mai bune motive pentru a va petrece concediul de vara in Lefkada, impreuna cu prietenii sau familia. In fond, mergeti in concediu sa descoperiti un "taram" unde nu exista graba, stres si viteza, unde nu trebuie sa va ganditi nici macar la ce veti manca la pranz, la una dintre nenumaratele terase si taverne.

Varietate


Insula Lefkada satisface o mare varietate de gusturi, din toate punctele de vedere: locuri de cazare, gastronomie, plaje si statiuni. Astfel, statiunea Nidri este animata si, in acelasi timp, punctul de plecare in nenumarate mini-croaziere. Vassiliki este ideala pentru iubitorii sporturilor nautice, in timp ce Agios Nikitas este pentru cei care prefera linistea. Orasul Lefkada, situat in nordul insulei cu acelasi nume, corespunde gusturilor mai... cosmopolite.

Plaje spectaculoase


Insula Lefkada are unele dintre cele mai impresionante plaje din Marea Mediterana si chiar din lume, fiecare avand farmecul si caracterul ei distinctiv. Unele sunt usor accesibile, la altele se ajunge mai greu, dar efortul merita! Cele mai cunoscute sunt: Porto Katsiki, Kathisma, Egremni, Vassiliki, Gialos si Pefkoulia.

Porto Katsiki este plaja-simbol a insulei Lefkada. Situata la 40 km S-V de orasul Lefkada, este o plaja lunga, cu ape de turcoaz, inconjurata de stanci verticale, la care se ajunge coborand 80 de trepte. Plaja Vassiliki atrage ca un magnet pe pasionatii sporturilor nautice, care gasesc aici atat conditii perfecte pentru windsurfing, cat si echipamente de inchiriat. Plaja Gialos se afla la 35 km de orasul Lefkada, pe coasta vestica a insulei; nu este foarte populata si de aceea este perfecta pentru cei care vor sa se bucure de liniste.

CUM EXPLOREZ INSULA LEFKADA?


Insula Lefkada este o destinatie care va invita sa o descoperiti: plaje, statiuni turistice (Nikiana, Poros, Agios Nikitas, Vassiliki, orasul Lefkada), precum si restaurante cu arta culinara mediteraneana si taverne autentic grecesti (Panorama, Keramidaki, Symposium, Molos, Katoghi, L'Approdo). Pentru aceasta, este recomandabil sa inchiriati o masina pe toata durata sejurului. Desi se pot inchiria scutere si ATV-uri, o masina este intotdeauna mai sigura, mai ales ca drumurile din Lefkada sunt sinuoase si cu diferente de nivel semnificative.

MINICROAZIERE IN JURUL INSULEI LEFKADA!


Daca tot sunteti in Lefkada, este pacat sa nu extindeti explorarea pe mare, in jurul insulei! Veti vizita insule cu rezonanta mitologica (Ithaca, Scorpios), veti savura bucate proaspete preparate la bordul ambarcatiunii, veti cobori pe plaje salbatice si veti face baie in locuri altfel inaccesibile (in apropierea pesterii Papanikolis). Fie ca doriti sa va imbarcati pe faimoasa Odysee a capitanului Gherasimos, cel mai bun entertainer din Lefkada, fie ca faceti turul celor 7 insule din apropiere, va trebui sa ajungeti in portul Nidri, punctul de plecare. Tarifele excursiilor pe mare variaza intre 20 si 50€/persoana.

Daca ati mai fost in Lefkada (deci stiti cat de cat imprejurimile) si aveti permis de conducere a autovehiculelor, puteti inchiria o barca sub 30 CP, fara a avea brevet de navigatie. Tarifele pornesc de la 40€/zi/barca cu motor.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU