Iti dai seama ce salata are mai putine calorii? Amanuntul care face diferenta

Iti dai seama ce salata are mai putine calorii? Amanuntul care face diferenta

Cu totii credem ca salata este una dintre cele mai sanatoase optiuni. In general, asa este, insa mai multi nutritionisti considera ca salatele pot avea diferente mari de calorii, in functie de cantitati si ingrediente. Astfel, doua salate asemanatoare, pot varia cu pana la 460 de calorii diferenta.

De multe ori, fara sa ne dam seama, adaugam ingrediente cu mai multe grasimi in salate. In loc sa punem mai multe legume, alegem sa punem cereale si alte seminte suficient de multe pentru a obtine o salata care sa aiba uneori pana la 1000 de calorii. Este nevoie sa stim care sunt ingredientele cu adevarat sanatoase cand le adaugam la salata si evident, sa controlam cantitatile puse.

Iata un simplu exemplu. O salata ce contine o cana de orz fiert, 70 de grame de haloumi, 1/3 dovlecel, 2 buchetele de broccoli, 1/4 ardei gras, 50 de grame de vinete, 3 rosii cherry, 200 de grame de pui fiert, 1/2 cana de ierburi, 2 lingurite de ulei de masline extravirgin si 2 lingurite de otet balsamic, contine 905 calorii.

Iar o salata asemanatoare, ce contine aproximativ aceleasi ingrediente contine doar 550 de calorii. Iata ingredientele: jumatate de cana de orz fiert, 35 de grame de haloumi, 2/3 dovlecel, 5 buchetele de broccoli, 1/2 ardei gras, 100 de grame de vinete, 5 rosii cherry, 100 de grame de pui fiert, 1/2 cana de ierburi proaspete, 2 lingurite otet balsamic si 2 lingurite de seminte de mustar.

Asadar, pentru a obtine mai putine calorii la o salata este important sa reduceti cantitatea de calorii superioare, cum sunt carnea, uleiul si branza, ca sa puteti pune mai multe ierburi proaspete si legume. Mai ales daca scopul este scaderea in greutate.

Chiar daca nu toata lumea este pentru numararea caloriilor la fiecare masa, este important sa stim despre impactul pe care il are manipularea ingredientelor asupra caloriilor la o masa. Mergand pe regula simpla, de a manca la o bucata de friptura de carne de patru ori mai multe legume si verdeturi pentru un echilibru alimentar excelent, acum va puteti face o idee despre o salata cu adevarat sanatoasa.

viewscnt

Din aceeași categorie