La fiecare 2 secunde un pacient are nevoie de sânge. Boala nu aşteaptă şi nu ţine cont de perioada anului

La fiecare 2 secunde un pacient are nevoie de sânge. Boala nu aşteaptă şi nu ţine cont de perioada anului

La fiecare 2 secunde un pacient are nevoie de sânge. Boala nu aşteaptă şi nu ţine cont de perioada anului sau dacă centrele de transfuzii sunt deschise. Potrivit datelor, în preajma sărbătorilor, sunt cu 25 la sută mai puţini donatori, iar centrele de donare nu reuşesc să acopere toate cererile din spitale. Pentru a putea face faţă ar trebui ca cel puţin 500 de români să doneze în fiecare zi, dar abia jumătate o fac. Medicii trag un semnal de alarmă şi îi îndeamnă pe oameni ca în luna cadourilor să duiască o picătură de viaţă pacienţilor din spitale.

„N-avem sânge!” este semnalul de alarmă tras de medici, prin intermediul unei campanii care să îi facă pe români să conştientizeze importanţa donării. În preajma sărbătorilor, bucureştenii sunt invitaţi să le facă un cadou celor aflaţi în nevoie şi să doneze sânge. La Primăria Capitalei a fost amenajat un centru mobil de colectare.

Lunar, cererea de sânge este de trei ori mai mare decât cantitatea care poate fi oferită. Este nevoie de cel puţin 500 de donatori pe zi. Grupa AB negativ se găseşte cel mai greu.

VEZI MAI MULTE DETALII AICI

Potrivit datelor, un sfert din populaţia Româniai va avea nevoie de transfuzie de sânge o dată în viaţă. Cu un sfert scade şi numărul donatorilor în luna decembrie, deşi cererea spitalelor rămâne la fel de mare.

viewscnt

Din aceeași categorie