Leac de insomnii. 6 sfaturi pentru un somn rapid si odihnitor

Leac de insomnii. 6 sfaturi pentru un somn rapid si odihnitor

Adultii au nevoie intre 7-8 ore de somn pe noapte pentru a functiona in parametrii optimi si a da randament. Insa, dupa o zi agitata la serviciu si o alergatura continua, la finalul zilei problemele nerezolvate ne tulbura gandurile.

Asa se face ca, atunci cand punem capul pe perna nu ne ia somnul, ne intoarcem de pe o parte pe alta in speranta ca poate, poate adormim. Din pacate, nici specialistii nu ne dau vesti prea bune, din ce in ce mai multe persoane ajung la medic din cauza tulburarilor de somn.

Avand in vedere ca privarea de somn, pe termen lung, are consecinte nefaste asupra noastra: lipsa concentrarii, boli cardiace, boli mentale, probleme cu ficatul sau cearcane, iata ce masuri puteti lua pentru un somn rapid si odihnitor:

Dusul, ritual pur

Dupa o zi stresanta, cateva minute sub dusul cald vor fi precum un ritual de relaxare pentru trup si minte. Dupa ce iesim din baie, temperatura corpului scade, iar functiile vitale isi incetinesc si ele ritmul. Astfel, acesta este anuntul ca ziua s-a terminat, iar organismul se poate da pe modul ‘’off’.

Deconectati-va

Nu luati telefonul in pat. Cele ‘’5 minute de butonare’’nu va induc somnul, din contra se vor transforma in 10, 15, 30 de minute, timp in care puteti pierde startul la somn. Setati alarma imediat dupa ce ati facut dus si incercati sa tineti telefonul cat mai departe de locul in care dormiti. Asa, undele transmise nu va vor afecta, cel mai bine ar fi ca semnalul WI-FI sa nu fie pornit.

Masajul

Zilele petrecute la birou, stresul va tensioneaza pozitia coloanei vertebrale, astfel ca gatul, umerii, maxilarul au de suferit. Incordarea si durerea pot trece cu un masaj usor pe care vi-l puteti face singuri (si cateva exercitii de rotatie ale capului, mainilor sunt eficiente) sau ruga jumatatea.

Stimularea simturilor

Corpul uman este o masa senzoriala, asa ca pregatiti terenul pentru somn, cat mai bine. Aerisiti dormitorul inainte de a merge la culcare, un aer curat va va da o stare de bine. Lumina ne influenteaza somnul, asa ca trageti draperiile pentru a nu permite luminii de afara sa va deranjeze. Mirosul este un alt stimul important, iar pentru asta puteti pune cateva picaturi de ulei esential de lavanda in apropiere de pat, vr avea un efect linistitor.

Meditatia

Inca din cele mai vechi timpuri, asiaticii o practica si se bucura de o viata indelungata si sanatoasa. In ultimii ani si europenii au constientizat efectele terapeutice ale practicilor budiste si au adoptat tehnicile milenare. Pentru unii oameni, meditatia chiar are un efect benefic asupra calitatii somnului, vietii, a relatiilor din jur si a relatiei cu ei insisi. Tehnicile de respiratie si relaxare ii ajuta sa se rupa de ritmul urban, eliberand de stres fiecare parte a corpului.

Plante de leac si remedii pentru un somn odihnitor

Un ceai aromat de musetel, tei sau lavanda, o cana cu lapte si cu putina miere pot fi ajutorul ideal in lupta cu insomniile. Evitati pe cat posibil cafeaua, bautururile care contin cofeina, cu cel putin 4 ore inainte de a va baga la somn.

Incercati sa gasiti acel lucru care vi se potriveste, nu luati pastile de somn doar pentru ca prietena cea mai buna ia si ea. Fiecare individ este diferit, trebuie doar sa gasim calea spre a ne asculta instinctele.

viewscnt

Din aceeași categorie