Lista completa a liberelor pe 2018. Ce zile libere vor avea romanii in 2018

Lista completa a liberelor pe 2018. Ce zile libere vor avea romanii in 2018

Romanii se bucura de mai multe zile libere, declarate sarbatori nationale, in 2018. Iata lista completa a liberelor pe 2018.
Cea mai recenta sarbatoare este cea de 24 ianuarie. In aceasta zi, romanii sarbatoresc Ziua Principatelor Romane, unirea Moldovei cu Tara Romaneasca, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Unirea Principatelor Române, cunoscuta ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia), reprezinta unificarea vechilor principate, Moldova si tara Româneasca, într-un Principat unit.
Unirea a avut loc intr-un context in care soarta Moldovei si Tarii Romanesti se aflau pe mainile Rusiei si ale Imperiului Otoman, care se opuneau acestei uniri.
24 ianuarie 1859 a fost momentul in care Romania avea sa se transforme intr-un stat modern, aducand pentru prima data cateva elemente occidentale in viata romanilor.

Odata cu anul 2016, ziua de 24 ianuarie a fost declarata zi libera, nelucratoare.

Lista completa a liberelor pe 2018
In ordine calendaristica, urmatoarele zile libere de care vor avea parte romanii vor fi la jumatatea primaverii, de Paste. Apoi, urmeaza Ziua Muncii, de 1 mai si Rusaliile.

VEZI LISTA COMPLETA CU ZILELE LIBERE AICI

viewscnt

Din aceeași categorie