Locul de munca iti poate distruge sanatatea, relatia cu partenerul, dar si sanatatea acestuia. Care e motivul si cum poti scapa

Locul de munca iti poate distruge sanatatea, relatia cu partenerul, dar si sanatatea acestuia. Care e motivul si cum poti scapa

Un studiu amplu realizat pe angajatii unei companii a ajuns la concluzia ca cei mai multi oameni ajung la un nivel de anxietate ce atinge cote alarmante si le poate afecta sanatatea, relatiile si sanatatea partenerilor de viata.

Cei mai multi dintre angajati nici nu au realizat la ce nivel de stres ii aduce munca si cum aceasta ii afecteaza.

Studiul citat de Daily Mail arata ca oamenii care isi verifica e-mailul imediat dupa ce au plecat de la birou sau dimineata imediat dupa ce s-au trezit, nu isi dau seama ca se afla la un nivel de anxietate care le poate afecta relatia cu persoana de viata dar si sanatatea.

‘Aceasta intrepatrundere a vietii private cu cea profesionala a ajuns in prezent la un asemenea nivel la unii angajati, incat declanseaza un sentiment de anxietate puternic’, declara co-autorul studiului, William Becker, profesor la Pamplin College of Business.

Studiile arata ca in intreaga lume asteptarile sefilor au devenit tot mai mari de la angajatii din subordinea lor. Acestia au tendinta sa creada ca staff-urile pe care le conduc au obligativitatea sa fie disponibile non-stop si pun presiune mare pe oameni.

Statistic, tot mai multi oameni isi citesc mesajele de pe telefon sau din posta electronica chiar si inainte de a merge la culcare, dar si imediat cand se trezesc. Acest nivel de implicare duce la probleme serioase de santate care se resfrang atat asupra partenerului de viata cat si a copilului acolo unde este cazul.

Persoanele care reusesc sa impuna la locul de munca anumite limite si care nu raspund la e-mailuri legate de munca in afara orelor de program au o viata de familie si de cuplu mai buna si cu mai multa intelegere, conform cercetarilor.

O alta cercetare efectuata pe 132 de persoane a aratat ca angajatii care sunt liberi dar stiu ca pot fi contactati de la munca in orice clipa, au un nivel al cortisolului, hormonul stresului, mult mai ridicat in corp decat restul oamenilor.

viewscnt

Din aceeași categorie