Marius Saizu la Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2018 alaturi de campionul national Sorin Ghisoiu

Marius Saizu la Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2018 alaturi de campionul national Sorin Ghisoiu

În acest weekend, pe 21 şi 22 aprilie 2018, a avut loc la Râşnov, în judeţul Braşov, prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2018, eveniment care s-a bucurat de un număr record de participanţi, conform Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Printre vedetele curioase să încerce emoţiile unei ture cu maşina inovatoare, în dreapta lui Sorin Ghisoi, unul dintre cei mai buni piloţi ai României, multiplu campion naţional, s-a numărat Marius Saizu, prezentator Focus la Prima TV. Marius a venit de la pupitrul ştirilor Prima TV direct în dreapta lui Sorin Ghisoi. Fost reporter de război şi trecut de câteva ori prin situaţii extreme, Marius Saizu a savurat senzaţiile tari şi din perspectiva unui cunoscător, întrucât a fost pilot de încercări în urmă cu 20 de ani. Coborând din maşină, la ultima urcare a primei etape, Marius povesteşte: ”Ciudat, însă plăcut să alergi cu o maşină pe care nu o auzi. Sorin mi-a demonstrat că se poate. Iată că putem avea adrenalină şi fără zgomotul celebru al maşinilor de cursă obisnuite”, povesteşte Marius, cucerit de ineditul experienţei avute cu prima maşină electrică de curse.

La eveniment a fost prezent şi poliţistul care a schimbat definitiv imaginea României, Marian Godină care povesteşte că a vrut să încerce această aventură pe ultima sută de metri înainte de a se căsători, chiar zilele acestea: ”Am trecut pe locul 2 în topul celor mai buni şoferi pe care îi ştiu. Faptul că am scăpat cu viaţă după prima curbă m-a întărit atât de tare că nu m-am mai dezlipit de mânerul maşinii. Nevoia lui de adrenalină m-a făcut să îl pun să îmi promită că mă mai invită o data. Aceasta a fost ultima cursă ca burlac”, povesteşte Marian Godină.

Ideea de a transforma o maşină obişnuită în una electrică i-a venit pilotului Sorin Ghisoi. El povesteşte că a fost inspirat de fiul său, în vârstă de 8 ani: “Acum simt că a venit vremea să contribui la o lume mai bună, mai ales că am un băietel la al cărui viitor încep să mă gândesc serios. De aceea ideea unei maşini care nu poluează şi care este ieftin de întreţinut mi-a părut a fi următorul pas pe care trebuie să îl fac.” declară pilotul Sorin Ghişoi.

Pe un traseu de 3,75 km, timp de mai bine de 10 ore, s-au întrecut 110 maşini spectaculoase ca în filme, conduse de piloţi cu state vechi, ca Mihai Leu sau Titi Aur, reveniţi de curând în competiţiile de viteză. Această primă etapă a fost câştigată de Simone Tempestini, pilotul clujean care a câştigat şi anul trecut runda de la Teliu.

Atmosfera în cele două zile de concurs a fost una unică, iar cei care au venit prima data la un astfel de eveniment cu siguranţă vor reveni şi la următoarea etapă, care va avea loc la Teliu, judetul Brasov, pe 19 si 20 mai 2018.

viewscnt

Din aceeași categorie