Numar ascuns? Iata cum poti afla cine te suna

Numar ascuns? Iata cum poti afla cine te suna

Toti ne-am confruntat la un moment dat cu apeluri necunoscute, intrebandu-ne cine a fost la celalalt capat al liniei. Iar asta s-a intamplat inca de la primul telefon disponibil in Romania. Insa, cei din domeniu IT au gasit solutia: o noua aplicatie disponibila atat pentru Android cat si pentru iPhone, care ne ajuta sa gasim raspunsul.

In astfel de cazuri, nu conteaza cate numere sunt inregistrate in agenda, nici macar cui ii dai numarul de telefon. Chiar daca sunteti destul de discreti atunci cand spuneti numarul de telefon, cel putin o data o sa apara pe ecran ‘’Unknown Caller’’-‘’Apelant necunoscut’’. Fie ca ati schimbat telefonul si nu ati mai trecut in agenda numere de telefon si va treziti cu un numar nou, fie ca sunteti sunati de la serviciul clienti de la compania de telefonie, le puteti afla sursa.

Truecaller, ce face si cum functioneaza?

Solutia vine de la aplicatia Truecaller si poate fi descarcata gratuit in oricare dintre platformele Android sau iPhone. Odata instalata aceasta aplicatie va trebui sa va creati cont si sa ii permiteti sa acceseze agenda telefonica. In acest punct contactele pe care le aveti in telefon se vor cumula cu celelalte ale utilizatorilor. O baza de date de aproape 2 miliarde de numere de telefon. Aceasta baza poate fi gasita online pe site-ul aplicatiei Truecaller.com.

Truecaller nu doar ca arata cine apeleaza, dar poate identifica si acele apeluri de tip ‘’spam’’, adica, fix acele numere de la comercianti, sondaje de opinie, etc. Mai exact aplicatia ia rolul unui manager…de apeluri. Tot ce trebuie sa faceti este sa configurati de asa natura aplicatia incat sa ii permiteti acces deplin. Nu uitati sa fie mereu activa! Astfel, un apel de tip sondaj de la x companie, poate fi receptionat, dar atunci cand sunteti apelati ecranul se va face rosu. Semnalul luminos transmite ca este vorba de un apel de tip ‘’spam’’. Aplicatia poate bloca aceste apeluri, la fel cum poate face si in cazul sms-urile tip.

Chiar daca sunteti sunati din strainatate, vezti putea vedea tara si localitatea de unde ati fost apelat.

Setarile nu difera foarte mult de pe Android pe iPhone, iar Truecaller a fost descarcat deja de 100.000 de milioane de persoane.

viewscnt

Din aceeași categorie