Petreci mult timp in fata televizorului? Ai un risc mult mai mare sa faci boli de inima sau cancer

Petreci mult timp in fata televizorului? Ai un risc mult mai mare sa faci boli de inima sau cancer

Descoperire terifianta a cercetatorilor de la Universitatea Glasgow despre oamenii care petrec prea mult timp in fata televizorului. Se pare ca sedentarismul lor le poate afecta masiv calitatea vietii.

Oamenii care petrec foarte mult timp in fata televizorului au un risc mult mai mare sa moara de tineri sau sa se imbolnaveasca de cancer sau diferite boli de inima, conform unui studiu recent.

Studiul recent a aratat ca oamenii care stau mult in fata televizorului sau chiar a ecranului calculatorului in loc sa fie activi, risca sa moara tocmai din cauza stilului lor de viata sedentar.

Mai mult, se pare ca cei care petrec mult timp in fata tv-ului sunt intr-o forma fizica chiar mai slaba decat cei care nu fac sport regulat, insa au alte preocupari in locul uitatului la TV.

Cercetatorii au comparat stilurile de viata a peste 390.000 de oameni si au depistat faptul ca cei care petreceau mult timp in fata televizorului erau intr-un procent mai mare obezi si sufereau de diferite probleme de sanatate precum diabetul sau tensiune arteriala mare.

Se pare ca cei care iubesc uitatul la televizor au de cele mai multe ori un intreg stil de viata nepotrivit: tind sa manance mai multa carne procesata si mai putine fructe, nu fac sport, multi sunt fumatori si acest lucru ii afecteaza.

Cu toate astea, cercetatorii au ajuns si la o concluzie care ar trebui sa ne motiveze: persoanele care fac mai mult sport sunt intotdeauna mai putin afectate de aceste boli, in timp ce cei care sunt si sedentari dezvolta mai repede afectiuni.

Binge-watching

O noua moda printre tineri este acum sa urmareasca seriale in stil binge-watching, adica sa vizioneze multe episoade unul dupa altul, ore in sir. Medicii au ajuns la concluzia ca este un obicei periculos pentru ca creste riscul de a dezvolta cheaguri de sange. Cheagurile pot dezvolta afectiuni serioase cum ar fi chiar tromboza venoasa sau embolism pulmonar atunci cand cheagul ajunge pana in plamani.

viewscnt

Din aceeași categorie