Poti recunoaste care dintre literele G din imagine e scrisa corect? Multi oamenilor nu pot

Poti recunoaste care dintre literele G din imagine e scrisa corect? Multi oamenilor nu pot

Cercetatorii americani au descoperit ca litera G le pune mari probleme celor mai multi oameni. Scrierea corecta a literei este confundata desi o vedem zi de zi in diferitele articole pe care le citim.

Litera mica G este cel mai des confundata de catre cititori, conform unui studiu citat de presa britanica. Desi o vedem afisata de sute de ori, se pare ca creierul nu poate retine forma corecta a scrierii literei g. Cei mai multi adulti testati in a recunoaste cum se scrie corect litera G nu au reusit sa indice forma coreta.

Forma corecta a literei G este cea din dreapta sus a imaginii, cu codita de sub litera indreptata spre stanga, iar cea de deasupra spre dreapta.

Studiul a fost condus de catre cercetatorul John Hopkins de la Unviersitatea din Baltimore. „Aveam impresia ca daca ne uitam suficient de des la ceva anume, creierul va retine forma exacta a acestuia, mai ales cand e vorba de citit, de litere, pe care le vedem de sute de ori zi de zi. Se pare ca rezultatele sugereaza cu totul altceva. Credem ca acest lucru se intampla din cauza faptului ca creierul invata doar partial forma fiecarei litere, atunci cand se predau in scoala. Codita de la litera G este ceva nesemnificativ care trece usor neobservat’, a comentat pe marginea studiului cercetatorul american citat de Daily Mail.

In alta ordine de idei, un studiu similar din anul 2015 a demonstrat ca cel mai usor recunoscut logo al unei companii este cel de la Apple. Cu toate ca lumea recunoaste foarte usor marul muscat de pe produsele de la Apple, atunci cand au fost pusi sa deseneze acest logo, o singura persoana din 85 a reusit sa o faca corect.

viewscnt

Din aceeași categorie