Poti sa te imbolnavesti daca te asezi intr-o toaleta publica? Ce spun studiile

Poti sa te imbolnavesti daca te asezi intr-o toaleta publica? Ce spun studiile

Un studiu recent, citat de Daily Mail, lamureste problema toaletei publice: este sau nu periculos sa te asezi pe capac?

O cercetatoare de la Unviersitatea din Leicester care a studiat ani de zile materiile fecale, ar realizat de curand si un studiu lamuritor despre toaletele publice si eventualele pericole pe care le prezinta acestea.

Toti am trecut prin acel moment in care ai nevoie urgenta de o toaleta si mergi intr-una publica. Chiar si daca este o toaleta curata, tot ai o senzatie frica, teama si scarba in a atinge orice se afla acolo.

Cercetatorii sustin insa ca tot ce ne inconjoara este la fel de periculos, are la fel de multi microbi. Fiecare persoana are o proprie „jungla” microscopica plina de microbi pe care o cara dupa el. Microbii abunda in corpul uman, inclusiv pe piele, in gura, ochi, organele genitale, tractul intestinal. Un om poarta in medie aproape un kilogram de microorganisme, cea mai mare parte in intestin, cum ar fi fungi, bacterii, uneori paraziti.

Cercetarile au aratat ca microbii din intestin ajung in procent de 25-45% in materiile fecale, iar acestea pot transmite o multime de virusi patogeni cum ar fi Salmonella, hepatita A sau E si multi altii.

In concluzie, intotdeauna exista un risc de infectie atunci cand avem de a face cu materie fecala, dar exista cu adevarat riscuri atunci cand folosim o toaleta publica?

O infectare de la sezutul pe capacul unei toalete publice este foarte putin probabila. Cele mai multe infectii ale sistemului digestiv se produc din cauza microbilor pe care ii ingeram de pe maini sau suprafetele de pe care mancam.

In plus, pielea este un scut foarte puternic al corpului in astfel de cazuri, dar si sistemul imunitar protejeaza.

Asa ca nu este nevoie sa stati in pozitia unei genuflexiuni atunci cand folositi toaleta. Mai mult, in cazul femeilor exista riscul ca stand in acea pozitie dificila sa nu permiteti vezicii urinare sa se goleasca complet, lucru care poate duce chiar pana la o infectie urinara daca se intampla frecvent.

Mai important decat contactul cu capacul toaletei este spalatul pe maini. Specialistii ne sfatuiesc sa ne spalam temeinic, sa lasam apa sa curga cel putin 20-30 de secunde pe maini, sa folosim sapun si la sfarsit sa inchidem robinetul cu ajutorul unui prosop de hartie pentru a nu intra in contact cu robinetul care ar putea fi infestat cu microbi.

viewscnt

Din aceeași categorie