Puterea mintii in fata mortii! Putem sa ne amanam clipa trecerii in nefiinta doar cu ajutorul creierului

Puterea mintii in fata mortii! Putem sa ne amanam clipa trecerii in nefiinta doar cu ajutorul creierului

Date concrete arata ca puterea creierului asupra starii fizice a corpului este una reala si foarte serioasa. Poate chiar fara sa ne dam seama, putem controla anumite aspecte ale vietii pe care nu ne gandeam ca le putem influenta.

Max Pemberton este medic cercetator, jurnalist si autor si tocmai a publicat o teorie foarte interesanta, sustinuta de date concrete, in tabloidul britanic Daily Mail. El sustine ca clipa mortii poate fi cel putin amanata cu ajutorul mintii.

Exista statistici foarte interesante care arata ca numarul deceselor in randul evreilor scade foarte mult in perioada Sabbath-ului, o sarbatoare foarte importanta, dar si in Ziua Ispasirii, cea mai sfanta zi a anului pentru evrei. Numarul deceselor creste in perioada imediat urmatoare acestor sarbatori, in randul evreilor.

Aceleasi rezultate se inregistreaza de exemplu si in randul crestinilor, in perioada Craciunului sau pentru musulmani in timpul Ramadanului. Pare biologic imposibil, insa medicul care a colectat datele povesteste si din experienta proprie ca exista o multime de cazuri in care oamenii, in ciuda celor mai sumbre pronosticuri, rezista in fata mortii zile la rand.

De exemplu, exista numeroase cazuri in care cei bolnavi, pe patul mortii, nu trec in nefiinta pana cand un anumit membru al familiei reuseste sa ajunga de la o distanta mare. Acest lucru e posibil cu ajutorul mintii care in mod inexplicabil reuseste sa amane chiar si moartea.

Ca sa intareasca aceasta teorie, medicul da exemplu o alta statistica inedita: miresele au un risc foarte scazut sa raceasca exact in ziua nuntii. Motivul pare imposibil de explicat, insa orice femeie isi doreste ca ziua nuntii ei sa fie perfecta si ultimul lucru de care ar avea nevoie ar fi o raceala. Simplul gand reuseste chiar sa o fereasca de o imbolnavire.

Astfel, desi nu exista explicatii stiintifice inca, se pare ca creierul poate sa imbunatateasca semnificativ sistemul imunitar, dar poate sa amelioreze substantial simptomele unor boli si chiar sa amane moartea. Mintea are puteri inca necunoscute asupra corpului si care nu sunt controlate de catre om decat instinctual.

viewscnt

Din aceeași categorie