REVISTA HISTORIA IMPLINESTE 15 ANI

REVISTA HISTORIA IMPLINESTE 15 ANI

Revista Historia sarbatoreste azi 15 ani de la aparitia primului numar. Cea mai citita revista de istorie din Romania are o aparitie lunara si ofera o perspectiva atractiva asupra momentelor istorice, precum si materiale de istorie cotidiana, cum ar fi istoria modei sau istoria culinara.

Fondata in 2001 de catre Ion Cristoiu si Vlad Pufu, Revista Historia a readus in actualitate, timp de 15 ani, momente importante din decursul istoriei, analizate prin prisma propriilor cunoştinţe şi cercetari de catre personalitaţi din domeniul istoric, politic, sociologic, militar, diplomatic. Ion Cristoiu, unul dintre cei doi fondatori, spune ca: “Fara a cobori nivelul stiintific al cercetarii, Revista Historia ofera cititorilor un alt fel de istorie. Nu una popularizata, ci una atractiva, pentru marele public. De aici accentul, vizibil şi azi, pus pe ceea ce s-ar numi aspectele gazetareşti ale Istoriei. Breaking-news-urile orelor astrale ale omenirii, cum le zice Stefan Zweig evenimentelor cruciale care au schimbat istoria in cateva clipe sau in cativa ani.”

In editia aniversara a Revistei Historia, cu aparitie chiar pe 15 noiembrie, unul dintre subiectele abordate este o incursiune in culisele politicii Romaniei interbelice in care Jean Pangal, liderul masonilor din Romania, a avut un rol extrem de nefast in epoca sa.

viewscnt

Din aceeași categorie