Secretele popoarelor care nu fac cancer. Cum reusesc sa se fereasca de aceasta boala

Secretele popoarelor care nu fac cancer. Cum reusesc sa se fereasca de aceasta boala
Ce au în comun populaţia Hunza din Himalaya, centenarii din Ecuador şi japonezii din Insula Okinawa? Chiar dacă sunt în zone diferite ale lumii, există câteva obiceiuri care îi feresc de boli şi-i fac să se claseze fruntaşi în topul celor mai longevive popoare.

Este adevărat că ei locuiesc în regiuni nepoluate, iar stilul lor de viaţă este unul tradiţional, ceea ce îi ajută să-şi menţină sănătatea.

Studiile efectuate în aceste comunităţi arată că alimentaţia naturală şi activitatea fizică regulată reduc semnificativ riscul de apariţie a cancerului. Aşa că putem învăţa de la cei mai sănătoşi oameni din lume cum să trăim sănătos.

Iată ce fac ele:
 
Nu fumează

Fumatul este principala cauză a cancerului de plămâni şi al celui de laringe. Dar este responsabil de apariţia şi a altor forme ale cumplitei maladii. S-a constatat că fumătorii sunt cu 20-30% mai predispuşi să dezvolte un cancer decât nefumătorii.

Chiar dacă ai fumat până acum, te poţi lăsa şi acest lucru se va vedea, în timp, printr-o îmbunătăţire a stării tale de sănătate. Iar riscul de a face cancer se va diminua simţitor.

Fac zilnic mişcare

Cercetătorii sunt de acord: exerciţiile fizice zilnice sunt cea mai bună metodă de prevenire a bolilor. Un studiu francez arată că persoanele care fac sport au un risc cu aproximativ 25% mai mic de a face cancer de colon decât cele sedentare.

Dar mişcarea este benefică în lupta cu toate tipurile de cancer. Dacă nu practici niciun sport, mergi zilnic pe jos cel puţin o jumătate de oră. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

 Mănâncă puţin


Pe lângă faptul că se satură cu porţii mici de mâncare, regimul lor conţine mai multe fructe şi legume şi mai puţine produse animale (carne, lactate şi ouă).

Acest mod de a se alimenta îi ajută să fie mai supli (multe boli sunt cauzate de obezitate), iar conţinutul ridicat de vitamine şi de antioxidanţi previne cancerul. Un studiu arată că femeile care şi-au menţinut greutatea în limite normale şi-au diminuat cu 38% riscul de a dezvolta cancer la sân.

Nu suferă de stres


Da, este uşor să nu fi stresat când trăieşti pe o insulă sau undeva în Himalaya, dar ce să faci tu care trăieşti într-un oraş aglomerat, mergi la serviciu şi ai o familie de îngrijit? Totuşi, există metode de relaxare, de care nu trebuie să uiţi.

Bine ar fi să nu-ţi stabileşti obiective de neatins şi să nu te laşi influenţată de toate nimicurile care-ţi pot strica ziua. Vei fi mai senină şi te vei feri de boli. Continuarea pe clickpentrufemei.ro.
viewscnt

Din aceeași categorie