Semnal de alarma pentru parintii ale caror fete tin diete! Ce poate ascunde acest obicei

Semnal de alarma pentru parintii ale caror fete tin diete! Ce poate ascunde acest obicei

O multime de tinere adolescente sunt nemultumite de felul in care arata si tin diete draconice in ziua de azi. Acest obicei poate fi unul daunator dar poate genera si alte noi probleme.

Statisticile arata ca tinerele care tin diete au foarte mari sanse sa fie consumatoare de alcool dar si fumatoare. Un studiu recent a aratat ca obiceiul de a tine cure de slabire poate duce la alte obiceiuri daunatoare.

Studiul a fost realizat pe mai mult de 3.300 de tinere adolescente care sunt eleve de liceu, iar datele sunt ingrijoratoare.

Oamenii de stiinta considera ca tinerele care tin dieta tind sa fie in numar mare persoane care frecventeaza petrecerile, fumatoare inraite dar si consumatoare de alcool in cantitati importante.

Studiul citat de Daily Mail a fost facut de Universitatea Waterloo din Canada. „Exista o lecatura clara intre comportamentul de a tine dieta si fumat sau saritul peste o masa a zilei. In cazul alcoolului datele nu sunt atat de evidente insa se observa si aici o tendinta. Din cercetarile noastre, persoanele care tin dieta si au alte comportamente care le pune sanatatea la risc fac aceste lucruri din cauza increderii foarte scazute in propriul aspect fizic”, a declarat Amanda Raffoul, cea care a condus studiul.

Specialista sfatuieste ca tinerele sa nu fie incurajate sa tina dieta pentru a pierde din greutate pentru ca isi pun sanatatea la mare risc si pot dezvolta anumite boli. Ea sustine ca in special la tinere ar trebui ca pe primul plan sa fie starea de sanatate inaintea kilogramelor in plus. Atata vreme cat kilogramele in plus nu sunt o problema de sanatate, dieta nu isi are locul in viata tinerelor.

viewscnt

Din aceeași categorie