Studiu: mamele de baieti traiesc mai putin decat mamele de fete. Care este motivul

Studiu: mamele de baieti traiesc mai putin decat mamele de fete. Care este motivul
Un studiu recent, realizat in Finlanda, arata ca impactul social si cultural pe care il infrunta femeile care nasc baieti le-ar putea scurta viata.

Studiul arata ca diferentele culturale si impactul social diferite de la fiice la fiii pot afecta speranta de viata a femeii care le-a dat nastere.

Unul dintre coordonatorii studiului, Samuli Helle, un ecologist adept al evolutionismului care practica la Universitatea din Turku (Finlanda) a recunoscut faptul ca „beneficiile” aduse unui parinte de fiica sau de fiul lui difera de la tara la tara, de la cultura la cultura. In timp ce in unele tari, precum China, a naste un baiat este dezavantajos comparativ cu nasterea unei fete, in altele fenomenul este inversat.

Insa Helle si echipa sa au decis sa lase deoparte diferentele intre populatii si sa se uite la cifre. Cercetatorii finlandezi au analizat statisticile pastrate de Biserica Luterana care contineau date despre 11.000 de femei care au trait pe parcursul ultimelor trei secole.

Oamenii de stiinta din Finlanda au constatat ca speranta de viata a mamei scade proportional cu cat creste numarul de copii baieti pe care ii naste. Constatarea nu se modifica, pe parcursul celor trei secole analizate, si nici in functie de statutul mamei sau de situatia financiara a familiei din care face parte.

Vezi continuarea pe lyla.ro.
viewscnt

Din aceeași categorie