Terapie antistres cu căţeluşi. STOP INDIFERENŢEI! Fii tu schimbarea!

Terapie antistres cu căţeluşi. STOP INDIFERENŢEI! Fii tu schimbarea!

Ne fac mai responsabili, ne fac să rândem cu gura până la urechi, ne acceptă aşa cum suntem, ne ajută să trecem peste momentele grele din viaţa noastră şi ne iubesc necondiţionat. Vorbim despre câini. În România, însă, aceste animale sunt cel mai des chinuite şi, de asemenea, cel mai des abandonate. Astăzi, trei maidanezi ne-au arătat cât de mult bine pot face oamenilor în numai câteva minute. S-au jucat cu angajaţii unei multinaţionale, iar la final, oamenii au fost mult mai relaxaţi, zâmbăreţi şi au avut mai multă forţă de muncă. Terapia asistată de animale face minuni, spun specialiştii. Este timpul să trăim în pace cu necuvântătoarele, să le apărăm de cei care vor să le facă rău şi, totodată, să le arătăm tuturor ce rol au ele în viaţa noastră.

Îi cheamă Toto, Ţuca şi Mulan şi de obicei îi ajută pe copiii bolnavi de autism să socializeze, să înţeleagă mai bine lumea în care trăiesc şi, de asemenea, îi fac să zâmbească pe cei care îşi petrec bătrâneţea în azil. Astăzi, însă, cei trei câini au trecut pragul unei multinaţionale. Scopul lor a fost să-i determine pe angajaţi să uite că au un job stresant.

Maria stă închisă într-un birou cel puţin opt ore pe zi. Alte două ore le petrece în mijloacele de transport în comun. Din aceste motive, de multe ori, rămâne fără energie. Dar astăzi, după ce a petrecut aproximativ un sfert de oră în compania celor trei câini, şi-a recuperat pofta de viaţă şi forţa de muncă.

Cam o jumătate de oră durează şedinţele de terapie sau activităţile asistate de animale şi se desfăşoară tot timpul în prezenţa unui psiholog.

La finalul activităţii, toţi angajaţii s-au reîntos la birourile lor mult mai destinşi şi bucuroşi. Cei trei câini aparţin asociaţiei internaţionale pentru protecţia animalelor, Vier Photen.

În Marea Britanie, spre exemplu, s-a demonstrat ştiinţific că animalele ne sporesc durata de viaţă. Mai mulţi oameni au fost puşi de două ori să rezolve anumite exerciţii de matematică. O dată în prezenţa propriilor animale de companie şi o a doua oară în lipsa lor. Cel mai bine s-au descurcat atunci când animalele le erau în preajmă.

Nu doar câinii sunt folosiţi la terapie, ci şi caii şi delfinii. Este timpul să protejăm aceste suflete de oamenii răi. Este timpul să luptăm pentru o lege mai aspră pentru cei care maltratează animalele. Intră pe focusprimatv.ro şi semnează petiţia. Spune STOP Indiferenţei! Fii tu schimbarea!

viewscnt

Din aceeași categorie