FoodPro Preloader

Top 7 tari cu cele mai bune bucatarii. Unde savuram cele mai gustoase preparate culinare?

Oriunde am calatori in lumea asta, ca turisti avem nevoie de cateva ingrediente pentru a ne face sederea mai placuta si pentru a ne bucura din plin de vacanta. Pe langa cazare, transport de la aeroport, plaja aproape, obiective turistice cat mai aproape de locul cazarii, o calatorie culinara este o experienta ce ne trezeste fiecare simt. Neaparat trebuie sa gustati din preparatele traditionale fiecarei tari pentru a face cunostinta si ‘’altfel’’cu obiceiurile locale, care pana la urma intregesc cultura locului. Doar nu veti vizita Italia pentru a manca la fast food? Astfel ca, daca nu stiti care sunt tarile cu cele mai savuroase mancaruri, cititi mai departe.

Grecia

Grecia este o destinatie turistica apreciata de orice turist pentru calitatea serviciilor, a peisajelor rupte din rai, a plajelor si apei de smarald. Insa, gastronomia are un quelques choses. Nu intalnim niciunde atat prospetime in bucatarie, diversitate si preparate culinare antice care si astazi bucura pailele gustative ale gurmanzilor. De la banala salata greceasca plina de legume stropite cu ulei de masline, la ciorba a la grec, bouyourdi(branza feta la cuptor cu legume), dolmadakia(sarmalute de vita cu orez). Grecia impresioneaza cu preparatele sale sic el mai carcotas critic culinar. Turistii apreciaza ca pot manca ieftin, bun si sanatos, iar souvlaki(frigarui) sau tzatziki, si nici fructele de mare nu au preturi piperate.

Japonia

Japonezii sunt recunoscuti pentru longevitatea lor, iar asta se datoreaza, pe langa gena, si mancarii extraordinary de sanatoase. Orez mult, sushi, mult peste, condimente si ierburi, totul gatit la aburi, in stare cruda si cat mai putin procesat. Este o adevarata calatorie pentru simturi. Neaparat la vizita urmatoare incercati sa degustati un ceai preparat ca la carte, in Japonia este o adevarata arta.

Italia

Bucataria mediteraneana este printre cele mai bune, si stim ca nu ne veti contrazice! Gustul autentic al unei lasagna, pizza de abia scoasa din cuptorul cu lemne, risotto cremos sau o delicioasa inghetata fac din vacanta, una reusita. Iar culorile steagului Italiei se combina si in bucatarie: busuiocul se gaseste in mai toate preparatele, sunt maestri in manuit aluaturi, iar rosiile savuroase nu prea lipsesc de la o masa in familie.

Franta

Nu puteam sa nu intram si in bucataria frantuzeasca, aici totul este la superlative. Mancarea este adusa la rang de arta, realizandu-se preparate sofisticate, elaborioase, dar delicioase. Francezii sunt cei mai buni patiseri-cofetari din lume si aici vom da cateva exemple: crème brulee, choix a la crème, macarons, sic ate si mai cate. Incercati beauf Bourguignon, un quiche(tarta sarata umpluta cu spanac, branza, etc), coq au vin si neaparat branzeturile lor fabuloase din regiuni protejate.

Turcia

Bucataria turceasca este un melanj al popoarelor: libanez, elen, balcanic si sirian, dar reuseste cumva sa dea si nota traditionala a locului. Mancarea este un mijloc de a aduce familia aproape, iar turcii respecta cu sfintenie mesele. Baklava, hummus, mousaka, gyros, borek(placinta cu branza, carne), dolma( sarmalute in foaie de vita) si nelipsita cafea. Un regal culinar din care veti avea ce alege!

Vietnam

Chiar daaca este o tara saraca, stie cum sa imbie cu aromele inconfundabile asiatice. Localnicii gatesc foarte mult orez, peste, sosuri din peste, adauga ierburi si desertul inseamna fructe. Un preparat traditional de incercat este ca phe sua da, un tip de cafea imbogatita cu lapte si gheata.

Thailanda

In pietele din Thailanda puteti avea o experienta precum cea a unui carusel. Multitudinea de produse exotice, culorile la tot pasul, fructele de mare si fructele parfurmate sunt recunoscute in intreaga lume. Mancarurile thailandeze fiind apreciate de foarte multi turisti. Fie ca este vorba de preparate sarate sau dulci, veti regasi cate un pic de ghimbir, banane, cocos si orez, ingrediente folosite in bucataria locala.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU