Vacanta de 1 mai: 5 destinatii ieftine din Romania

Vacanta de 1 mai: 5 destinatii ieftine din Romania

Mogosoaia

Bucurestenii care nu au facut rezervare pentru minivacanta de 1 Mai au ca varianta de rezerva Palatul Mogosoaia. La doar 15 kilometri distanta de Bucuresti, acest spatiu cultural ofera o oaza de verdeata oaspetilor sai. Palatul este deschis vizitatorilor, la fel si gradinile frumoase in care puteti face un picnic de neuitat alaturi de prieteni si familie. De asemenea, o plimbare pe malul apei, in lumina slaba a soarelui poate fi o modalitate de relaxare, iar cei care cauta adrenalina pot practica activitati sportive.

Vama Veche

Litoralul Marii Negre nu ar mai arata la fel fara Vama Veche. Trebuie sa recunoastem ca Vama este locul de intalnire al generatiilor, locul in care distractia tine zile in sir, iar tinerii se simt in largul lor. Este o destinatie deja cu traditie pentru minivacanta de 1 Mai si nu doar tinerii aleg litoralul. Statiunea a inflorit in ultimii ani, iar unititatile de cazare sunt pentru toate gusturile si buzunarele, astfel ca si cei care cauta un loca inca salbatic, fara prea multe pretentii, ori in cautarea tineretii fara batranete, Vama Veche pare locul ideal. Iar Cherhanaua este obiectivul principla daca vreti sa gustati cel mai bun peste preparat de cei de aici.

O plimbare cu mocanita pe Valea Vaserului

Ziua Muncii pare a fi ocazia potrivita pentru a vizita Valea Vaserului si pentru a va plimba cu mocanita. Parcul Natural Muntii Maramuresului este unul dintre cele mai interesante locuri din Romania, iar primavra totul imprejur devine verde crud. Un peisaj de basm, o atmosfera desprinsa din alte vremuri si aerul curat va vor face sa va simtiti cu adevarat relaxati. Desi, in trecut trenul cu abur era folosit pentru transportul lemnelor, astazi este principalul obiectiv turistic pe care il cauta turistii din toata lumea ajunsi in aceasta zona.

Sighisoara

Minunata regiune a Transilvaniei adaposteste una dintre cele mai frumoase si mai bine conservate cetati medieval din Europa de Est. Sighisoara, caci despre ea este vorba, poate fi alegerea perfecta pentru zilele libere de 1 Mai. Savurati dis-de-dimineata o cafea buna intr-una dintre cafenele cu iz medieval din cetate, plimbati-va pe Strada Sforii, ascultati legenda lui Vlad Dracul, in casa care se presupune ca ar fi locuit sau, pur si simplu, rataciti pe stradutele vechi ce gazduiesc unele dintre cele mai colorate case.

Sinaia

Ce ar fi vacanta de 1 Mai fara o oprire si pe Valea Prahovei? Sinaia este nelipsita de pe harta turistica a fiecarui roman in prag de sarbatoare, un loc accesibil si ca distanta, dar si ca ofertele de pret ale unitatilor de cazare. O plimbare cu telegondola pana la Cota 2000 nu trebuie ratata fie soare, fie nea, iar Palatul Peles este unul dintre obiectivele turistice reprezentative pentru tara noastra. Sa nu uitam ca aceasta localitatea a fost desemnata ,,cea mai buna statiune de schi din Romania la Gala World Ski Awards din Austria. Asa ca, adunati gasca de prieteni, pregatiti bagajele si drum bun catre Sinaia.

viewscnt

Din aceeași categorie