Vrei sa renunti la cafea? Iata 6 alimente care te energizeaza dimineata

Vrei sa renunti la cafea? Iata 6 alimente care te energizeaza dimineata

Iti este greu sa te trezesti dimineata fara cafea? Afla ca mai exista si alte alimente care te poti revigora.

Seminţele de Chia

Aceste sunt o sursă bogată de acizi graşi Omega-3, recunoscuţi pentru efectul revigorant pe care îl au asupra întregului organism, dar mai ales asupra creierului. O linguriţă de seminţe de Chia te scapă de oboseală şi te ajută să te simţi mai alertă. În plus, ele pot absorbi de 10 ori greutatea lor în apă, ceea ce grăbeşte digestia, te menţine hidratată şi îţi furnizează energia de care ai nevoie. Adăugă-l la smoothie-urile sau shake-urile de la micul dejun sau chiar în iaurt şi bucură-te de efectul lor.

Apa rece

Apa iti poate trezi simţurile, ai citit bin!. Asta este cheia pentru a menţine celulele corpului hidratate şi active. Foarte mulţi oameni uită să se hidrateze dimineaţa. Ei nu beau apă pînă la prânz, iar atunci, beau doar atât cât să îşi astâmpere setea. Bine ar fi să nu faci parte din această categorie, fiindcă deshidratarea are efecte grave asupra sănătăţii. Specialiştii atrag atenţia asupra importanţei consumului de apă, încă de la primele ore ale zilei. Dacă nu îţi place gustul, poţi stoarce o lămâie sau o portocală, pentru aromă, sugerează nutriţionistul Karishma Chawla. De fapt, dacă te simţi obosită de dimineaţă, un pahar de apă rece te va revigora imediat, potrivit clickpentrufemei.ro.

Ovazul

Consumul de fulgi de ovăz reprezintă modul perfect de a începe ziua. Ovăzul are un indice glicemic scăzut şi te menţine energică mai mult timp, datorită carbohidraţilor. Acesta accelerează metabolismul şi te menţine activă toată ziua.

viewscnt

Din aceeași categorie