FoodPro Preloader

Vrei sa renunti la cafea? Iata 6 alimente care te energizeaza dimineata

Iti este greu sa te trezesti dimineata fara cafea? Afla ca mai exista si alte alimente care te poti revigora.

Semințele de Chia

Aceste sunt o sursă bogată de acizi grași Omega-3, recunoscuți pentru efectul revigorant pe care îl au asupra întregului organism, dar mai ales asupra creierului. O linguriță de semințe de Chia te scapă de oboseală și te ajută să te simți mai alertă. În plus, ele pot absorbi de 10 ori greutatea lor în apă, ceea ce grăbește digestia, te menține hidratată și îți furnizează energia de care ai nevoie. Adăugă-l la smoothie-urile sau shake-urile de la micul dejun sau chiar în iaurt și bucură-te de efectul lor.

Apa rece

Apa iti poate trezi simțurile, ai citit bin!. Asta este cheia pentru a menține celulele corpului hidratate și active. Foarte mulți oameni uită să se hidrateze dimineața. Ei nu beau apă pînă la prânz, iar atunci, beau doar atât cât să își astâmpere setea. Bine ar fi să nu faci parte din această categorie, fiindcă deshidratarea are efecte grave asupra sănătății.  Specialiștii atrag atenția asupra importanței consumului de apă, încă de la primele ore ale zilei. Dacă nu îți place gustul, poți stoarce o lămâie sau o portocală, pentru aromă, sugerează nutriționistul Karishma Chawla. De fapt, dacă te simți obosită de dimineață, un pahar de apă rece te va revigora imediat, potrivit clickpentrufemei.ro.

Ovazul

Consumul de fulgi de ovăz reprezintă modul perfect de a începe ziua. Ovăzul are un indice glicemic scăzut și te menține energică mai mult timp, datorită carbohidraților. Acesta accelerează metabolismul și te menține activă toată ziua.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU