FoodPro Preloader
  • Nuntă a la grec

GEN: Comedie

PRODUCTIE: 2001 S.U.A.

REGIE: Joel Zwick

DISTRIBUTIE: Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine

Descriere film

Toţi membrii familiei Portokalos sunt îngrijoraţi pentru Toula care este încă nemăritată la 30 de ani. Ea lucrează la "Dancing Zorba", restaurantul grecesc al părinţilor săi, iar zilele sale sunt monotone şi plictisitoare, ca şi părul, hainele sau atitudinea ei. Toula refuză oferta tatălui ei de a merge în Grecia pentru a-şi căuta un soţ. Îşi ia o slujbă la agenţia de turism a mătuşii sale, unde frumosul străin văzut în restaurant o descoperă pe noua Toula. Ian Miller, profesor la liceu, este înalt, frumos şi sigur nu este grec.

El îi cere o întâlnire şi curând se îndrăgostesc. Toula nu ştie ce-l va supăra mai tare pe tatăl său, faptul că Ian este "un străin" sau că Ian este vegetarian. Nimic nu mai contează de vreme ce el o cere în căsătorie. Cei doi mai au de rezolvat o problemă: cum să-i prezinte pe părinţii conservatori ai lui Ian, părinţilor Toulei, mătuşilor, unchilor, bunicii şi celor 27 de veri primari. Toula ştie că dacă Ian se va descurca cu rudele sale nebune şi va trece la religia ortodoxă greacă, ei vor avea o nuntă mare, grecească, inclusiv o limuzină albastră, două sculpturi în gheaţă şi zece domnişoare de onoare îmbrăcate în turcoaz, va avea un tort de nuntă cu cinci straturi şi o fântână de şampanie.

Filmul este o mică bijuterie, cu exagerările lui cu tot. Este rudă bună cu "Moonstuck" şi cu "Oglinda cu două feţe". Toula punându-şi lentile de contact pentru prima oară, probând haine (aici apropierea de Cher este mai evidentă), mama şi mătuşa, vorbind cu accent bizar, la masă dirijând discuţia ca să se prindă tatăl, ea cu genunchii moi după o serie de hot kisses, desele ei priviri jenate în lateral sau mătuşa Voula care dă drumul fără atenţionare în faţa crispaţilor socri unei poveşti tâmpite cu o umflătură pe ceafă, toate şi încă multe aluzii, gaguri, ironii încheagă un film mititel, fără mari pretenţii, dar irezistibil. Grecoaica Toula înfloreşte când întâlneşte dragostea şi trece cu graţie de la Răţuşca cea urâtă la fericită Regină, mireasă ortodoxă în rândul lumii. Dincolo de povestea în sine, de personajele secundare ilare, atragem atenţia asupra lui John Corbett. Yasu!