FRUMOASA CURTEZANĂ HUANG JIN YI

FRUMOASA CURTEZANĂ HUANG JIN YI

Distribuţie: Song Hye-Kyo, Yoo Ji-tae, Seung-ryong Ryu

În secolul al XVI-lea, în timpul dinastiei Joseon, în Coreea, Heon Keum, o artistă cunoscută în epocă sub numele de gisaeng, asemănătoare unei gheişe japoneze, o aduce pe lume pe frumoasa Hwang Jin Yi .

Într-o lume dominată de prejudecăţi şi reguli absurde, femeile gisaeng, artiste cu înaltă pregătire şi educaţie culturală sau medicală, îi distrau pe bărbaţi cu muzică, conversaţie şi poezie…, dar, social, erau considerate sclave! Orice fiica născută de o astfel de femeie, trebuia să rămână, la rândul său, tot o gisaeng, deci o sclavă. Cu timpul, destinată să rămână şi ea o umilă sclavă, deşi este fiica nelegitimă a unui nobil, Hwang Jin Yi învaţă să-şi folosească inteligenţa, dragostea, educaţia liberală, cultura în muzică şi poezie, pentru a lupta împotriva inegalităţilor cărora, în epocă, le cădeau  victime multe femei. Artistă talentată, vizionara Hwang Jin Yi  nu a cedat niciodată prejudecăţilor, devenind, cu timpul, cea mai faimoasă curtezană din istoria Coreei.

Povestea curtezanei Hwang Jin Yi şi a celor patru bărbaţi din viaţa ei, complicata implicarea a împăratului în viaţa acesteia, obsedat de frumuseţea femeii, rivalitatea în dans şi în iubire cu o altă curtezană, magic cuprinse într-o evocare cinematografică impresionantă, au făcut ca acest serial să devină unul dintre cele mai cunoscute seriale coreene, care au făcut înconjurul lumii!

viewscnt

Stiri