12 alimente-analgezice. Uita de medicamente cu acest ajutor dat de natura

12 alimente-analgezice. Uita de medicamente cu acest ajutor dat de natura

Indiferent de cat de mica este preocuparea pentru sanatate, avem tendinta de a ne intoarce la analgezice pentru o usurare instantanee. Dar ceea ce nu ne dam seama este cat de toxica poate fi o dependent de analgezice. Deci, de ce nu lasati medicamentele si treceti la analgezicele naturale? Agentii antiinflamatori au efecte secundare serioase pe termen lung, in ciuda faptului ca sunt adesea consumate. Acestea pot provoca leziuni grave ale ficatului, rinichilor si intestinelor. De asemenea pot provoca leziuni ale creierului sau ficatului, indigestie, somnolenta, ameteli, depresie, mancarime sau transpiratii, slabirea sistemului imunitar si greata. Deci, in loc sa depindeti de analgezice cumparate din magazin, inlocuiti-le cu analgezice naturale, care se gasesc cu usurinta in bucataria dumneavoastra. Aceste analgezice naturale functioneaza eficient in calmarea durerilor minore si majore.

1. Turmericul

Turmericul poate ameliora dureri musculare cronice si dureri de spate pana la durere de dinti. Toate acestea se datoreaza ingredientului activ din turmeric denumit curcumina. De asemenea, este cunoscut faptul ca are proprietati antiinflamatorii care ajuta la atenuarea durerii musculare si articulare si la reducerea umflaturilor. In plus, curcuma are proprietati antioxidante, antifungice, antibacteriene, antivirale si anti-carcinogene. Se poate adauga in mancaruri sau se poate prepara sub forma de ceai.

2. Ghimbir

Proprietatiile antiinflamatorii ajuta la reducerea durerilor de stomac, musculare, de cap sau durerilor menstruale. Ghimbirul actioneaza si ca un agent excelent in tratarea infectiilor tractului respirator superior si este indicat in tuse, durere in gat si bronsita.

3. Cirese

Cine stia ca ciresele ar putea servi ca un analgezic natural? Ciresele contin antociani, antioxidanti care ajuta la suprimarea compusilor inflamatorii.

4. Cuisoare

Folosite la turta dulce, vin fiert si alte bunatati de iarna, cuisoarele au proprietati antiinflamatorii, antioxidante si antibacteriene. Sunt indicate in durerile de dinti, infectii orale, pentru igiena bucala. Aceasta se datoreaza prezentei unui compus activ in cuisoare numit eugenol. Acest analgezic natural poate ajuta la vindecarea greturilor, tratarea racelilor, durerilor de cap si inflamatiei artritice.

5. Otetul din cidru de mere

Otetul contine potasiu, care este important pentru echilibrul electrolitic in organism. Potasiul impiedica, de asemenea, acumularea de calciu in articulatii, motiv pentru care poate reduce intensitatea durerilor articulare. Pentru a preveni crampele musculare, se amesteca 1 lingura de otet de cidru de mere intr-un pahar cu apa cald şi se bea o dată ape zi. Daca suferiti de arsuri la stomac, de asemenea acest amestec este benefic.

6. Usturoi

Usturoiul are proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale si vindeca infectiile urechilor, trateaza parazitii intestinali si amelioreaza durerile de artrita. Usturoiul ofer beneficiul maxim atunci cand este consumat crud. Pentru a trata un dinte afectat, zdrobiti un usturoi si adaugaţi un varf de sare si aplicati pasta. In cazul muschilor si articulatiilor dureroase, aplicati ulei de usturoi cald si masati usor.

7. Cafea

Prezenta cofeinei usureaza durerile de cap, durerile musculare si chiar va reduce sensibilitatea la durere. Cofeina este mult mai eficientă decat medicamentele, existand chiar variante ale acestora care contin si cofeina.

8. Sare Epsom

Sarea (Sulfat de magneziu) are calitati uimitoare terapeutice care reduc durerea corporala. O baie cu aceasta sare are efecte immediate, relaxeaza muschii si ajuta articulatiile slabite.

9. Iaurt

Un castron de iaurt simplu actioneaza ca un analgezic natural deoarece contine bacterii sanatoase care ajuta la vindecarea indigestiei si amelioreaza durerea abdominala. Acest produs lactat contine probiotice sanatoase care sunt necesare pentru buna functionare a sistemului digestiv. Un castron de iaurt simplu pentru a atenua simptomele de balonare, inflamatie si durere.

10. Menta

Menta este cunoscuta ca are proprietati terapeutice care ajuta la ameliorarea durerii musculare, durerilor de cap, durerilor de dinti si dureri la nivelul nervilor. Uleiul de menta ajuta la relaxarea muschilor si a nervilor in caz de durere sau crampe. Pentru a usura digestia si pentru a va linisti mintea, mestecati cateva frunze de menta.

11. Strugurii rosii

Strugurii rosii contin un compus antioxidant numit resveratrol care da strugurilor culoarea rosie si este cunoscut pentru beneficiile antiinflamatorii. Resveratrolul ajuta la mentinerea sanatatii cartilajului, impiedica durerea articulara si de spate.

12. Uleiul de masline

Uleiul de masline are beneficii antiinflamatorii puternice. Acesta contine un compus natural numit oleocanthal care poate ajuta la prevenirea inflamatiei legate de artrita. Uleiul de masline extra virgin contine compusi care sunt similari cu ibuprofenul, ceea ce face ca acesta sa fie un aliment foarte bun pentru gestionarea durerii.

viewscnt

Din aceeași categorie