5 idei pentru gustarea de la scoala. Variante sanatoase care ii vor cuceri si pe cei mai pretentiosi

5 idei pentru gustarea de la scoala. Variante sanatoase care ii vor cuceri si pe cei mai pretentiosi

Parintii de pretutindeni cunosc lupta de a le oferi copiilor lor o gustare sanatoasa, dar pe care sa o si manance.

Combinatia incercata si testata de sandwich, chipsuri sau biscuiti este lipsita de nutrientii pe care cei mici ar trebui sa ii consume in fiecare zi.

Asa ca, propunem cateva idei delicioase, echilibrate pentru gustare sau pranz, pline de savoare si aroma.

Cheia pentru un o gustare irezistibila este ca aceasta sa fie ambalata corespunzator, dar sa isi pastreze si prospetimea. Specialistii recomanda gruparea alimentelor in 5 grupuri distincte: alimente cu continut de amidon, alimente pe baza de proteine, produsele lactate, legumele sau salata si o parte din fructe. Astfel cutia de pranz va arata destul de atragator pentru copii, si nici nu le va fi rusine sa isi scoata pachetelul la scoala. Dar cel mai important este sa le pregatiti copiilor mancarea preferata.

Chiftelute de dovlecei

O varianta sanatoasa si usor de pregatit! Chiftelutele de dovlecel pot fi consumate atat calde cat si reci. Cu doar cateva ingrediente, ce se gasesc in orice frigider, puteti prepara ceva atat de gustos.

Ingrediente: 500 de grame de dovlecei, 3 oua, 150 de grame de faina, 150 de grame de branza, 2 linguri de verdeata, sare si piper.

Mod de preparare: Dovleceii se dau prin razatoare, se scurg bine, apoi se amesteca toate ingredientele. Aici aveti doua variante de preparare. Se modeleaza chiftele si se pot pune in ulei la prajit sau se pot coace in cuptor .

Briose cu branza

Briosele, fie dulci sau sarate, nu sunt refuzate de catre copii. Si puteti adapta de la saptamana la saptamana ce ingrediente sa adaugati in compozitie. O tava de briose va poate ajunge si 2-3 zile de scoala. Adaugati in cutia de pranz felii de mar si de morcov.

Ingrediente: 200 grame de faina, 1 lingurita praf de copt, 250 grame de cascaval, 100 grame branza telemea, 1 ou, 240 mililitri de lapte, 50 grame de unt si un praf sare.

Mod de preparare: Amestecati ingredientele uscate intre ele (faina, praful de copt, si sarea), apoi incorporati cele 2 tipuri de branza. Bateti oul cu laptele, ambele la temperatura camerei si incorporati untul topit. Combinati ingredientele uscate cu amestecul de lapte.

Ungeti o tava de briose cu ulei, apoi puneti din compozitie cate o lingura plina). Dati briosele la cuptor pentru 25-30 de minute, sau pana cand devin aurii si trec testul scobitorii.

Crochete de legume

Legumele nu sunt preferatele copiilor, dar puteti sa le dati o alta infatisare. Ce spuneti de bastonase din legume invelite in aluat, prajite sau coapte.

Alegeti legumele preferate de cel mic: morcovi, broccoli, conopida, ardei, cartof sau dovlecel. Taiati-le bastonase si puneti-le la fiert 5 minute.

Ingrediente: un cartof, un morcov, jumatate ardei rosu sau verde, jumatate dovlecel, cateva buchetele de broccoli si conopida, pesmet sau faina.

Legumele se dau prin pesmet sau faina si se pun intr-o tava cu hartie de copt pentru aproximativ 15 minute.

Quesadilla

Sau varianta sanatoasa a shaormei.

Ingrediente: Aveti nevoie de o lipie, piept de pui la gratar, cascaval si o foaie de salata verde sau spanac. Puneti lipia pe tigaia incinsa si adaugati ingredientele si impaturiti. Puteti taia felii pentru a fi mai usor de pus in cutia de pranz.

Fursecuri cu fructe uscate

Nu puteam sa nu trecem pe lista si o variant dulce, acest gust fiind usor accesptat de cei mici.

Ingrediente: 1/4 ceasca­ unt moale­, 3 linguri ­zahar brut­ sau putin­a miere/si­rop de art­ar, 1/3 ceasca­ iaurt, 1 ou batut­ usor, semintele ­de la o pa­staie de v­anilie, 1 ceasca f­ulgi de ov­az, 1 1/4 ceas­ca faina i­ntegrala, 1/2 lingur­ita bicarb­onat de so­diu, un varf de­ sare, 1/2 lingur­ita de sco­rtisoara, 1/4 ceasca­ merisoare­ deshidrat­ate tocate­
1/4 ceasca­ mer

Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 190C si pregatiti o tava cu hartie de copt. Intr-un castron mare amestecati untul pana devine spuma, adaugati iaurtul, oul si vanilia. Apoi incorporate ingredientele uscate: faina, ovazul, zaharul, bicarbonatul, sarea si scortisoara. La final se pun fructele uscate. Cu ajutorul unei lingurite puneti aluat in tava la o distanta de 5 centimetri. Se dau la copt pentru aproximativ 9-11 minute, dupa care s elasa pe un gratar la racit. Se pot depozita in pungi de hartie sau in borcane, sigilate.

viewscnt

Din aceeași categorie