A mai cazut un mit: dieta diversificata nu te ajuta sa slabesti

A mai cazut un mit: dieta diversificata nu te ajuta sa slabesti

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care consuma mai multe tipuri de alimente la o singura masa tind sa se simta satuli mai greu si sa consume mult mai multe calorii.

Studiul recent citat de Daily Mail scoate la iveala faptul ca persoanele care au o dieta variata in alimente prezinta un procent mai mare de obezitate. Dietele cu un numar limitat de alimente sanatoase sunt cele mai bune de urmat, spun oamenii de stiinta.

Toti am auzit mitul conform caruia trebuie sa mananci cat mai variat pentru ca sa slabesti sau ca sa te mentii sanatos. Se pare ca acesta este doar un mit, pentru ca cercetarile au aratat ca cu cat avem o gama mai larga de alimente din care consumam, cu atat vom manca mai multe calorii, avand tendinta de ingrasare.

Numarul de ingrediente pe care il avem la o masa pe farfurie ne poate face sa mancam mai mult decat in mod normal. De exemplu, daca adaugam maioneza sau ketchup sau ambele, vom avea tendinta de a manca cu pana la 40% mai mult decat avem nevoie.

Un studiu adiacent arata ca persoanele care au avut o gama de optiuni mai mare din care sa aleaga un snack pe care sa-l manance intre mesele principale mananca cu 25% de mai multe ori intr-o saptamana decat o persoana normala.

Nutritionistii transmit oamenilor ca atunci cand se gandesc la o dieta diversificata, gama din care aleg ce sa manance ar trebui sa fie cea de legume si fructe. Alte alegeri pentru o dieta sanatoasa mai pot fi lactatele cu nivel redus de gasime, pestele dar si nucile, insa trebuie sa stam departe de carnea rosie si bauturile racoritoare cu continut mare de zahar.

‘In urma cu sute de ani, mancarea nu era puternic procesata si lipsa de anumite vitamine putea sa reprezinte o adevarata ingrijorare, asa ca diversitatea in alimente era cu adevarat benefica. Acum nu mai este cazul’, a declarat la ABC News co-autorul studiului, Dariush Mozaffarian.

viewscnt

Din aceeași categorie