Boala care nu a fost inca recunoscuta de lumea medicala si de care sufera foarte multa lume

Boala care nu a fost inca recunoscuta de lumea medicala si de care sufera foarte multa lume

Specialistii au identificat o noua afectiune care ar afecta un numar mare din populatie, insa care nu e inca recunoscuta de lumea medicala.

Se pare ca un numar mare de oameni au mari probleme sa se ridice din pat dimineata. Nu e vorba doar de oboseala si de dorinta de a mai sta putin in pat, ci sunt primele semne ale unei posibile depresii sau anxietati.

Multi oameni nu isi gasesc motivatia de a se ridica din pat imediat ce se trezesc si tind sa mai stea cateva minute. Daca zi de zi timpul petrecut in pat dupa trezire devine din ce in ce mai mare, specialistii citati de Daily Mail sustin ca este vorba deja de o afectiune.

Boala se numeste Dysania in limba engleza si nu are inca un corespondent in romana. Cei care sufera pot ajunge sa stea in pat chiar si zile intregi si dezvolta anxietate.

Pacientii care sufera de aceasta afectiune au un sentiment de teama, de panica de a se ridica din pat si a-si incepe ziua. Britanicii sunt incurajati sa-si informeze medicii de familie daca cred ca ar putea sa sufere de aceasta afectiune cu toate ca nu exista o medicamentatie precisa.

Specialistii britanici le recomanda celor care au probleme de acest gen sa incerce sa mearga la culcare in fiecare seara la aceiasi ora si sa se trezeasca mereu la aceiasi ora.

Dormitorul e recomandat sa fie un loc linistit cu temperatura potrivita, fara animale de companie, cu lumina calda si fara zgomot. Salteaua trebuie sa fie si ea potrivita si confortabila.

Alte recomandari sunt exercitiile fizice regulate pentru a elibera tensiunea de peste zi, evitarea activitatilor intense care ar putea sa va tina alerti in apropierea orei de culcare.

Cafeina este si ea un factor care trebuie inlaturat si poate fi inlocuita cu lapte sau ceai. Excesul de alcool sau tigari sau o masa copioasa seara pot sa contribuie si ele la aceasta afectiune.

Relaxarea inainte de somn se poate face cu o baie fierbinte, muzica linistitoare, yoga. In final, cei care simt ca nu pot sa adoarma pot sa se ridice din pat si sa faca ceva pana cand simt ca le este somn din nou.

Somnul este foarte important pentru calitatea vietii, iar un alt studiu recent a aratat ca adolescentii din ziua de astazi tind sa doarma mai putin de sase ore pe noapte, fapt ce le creste riscul de a consuma bauturi alcoolice, droguri si de a fuma. Mai mult, cercetatorii de la Brigham and Women’s Hospital au descoperit ca tinerii care stau tarziu in fiecare noape si se trezesc devreme a doua zi au un risc suicidal mai mare.

viewscnt

Din aceeași categorie