Cabinele pentru siesta. O idee inovatoare ce le permite angajatilor sa fie odihniti!

Cabinele pentru siesta. O idee inovatoare ce le permite angajatilor sa fie odihniti!

Va puteti imagina ca pe parcursul zilei de munca va puteti retrage intr-o camera intunecata, cu mediu ambiant, in care puteti atipi 30 de minute? Pare un scenariu aproape ireal, dar new-yorkezii chiar au facut din asta o afacere serioasa, cu numerosi adepti din multinationale.

In metropola care nu adoarme niciodata, locuitorii isi reincarca bateriile la serviciu cu ajutorul ,,cabinelor pentru siesta’’. Pentru doar cativa dolari, obositii pot inchiria astfel de cabine la orice ora din zi sau din noapte. Potrivit Le Parisien, citat de Rador, New York-ul este un mediu profesional deosebit de concurential, iar rezidentii resimt asta prin stres si oboseala acuta. Centrul pentru Prevenirea Bolilor arata ca o treime din americani nu se odihnesc suficient, iar acest lucru are consecinte asupra concentrarii si randamentului la munca. De altfel, privarea de cele 8 ore de somn, costa economia S.U.A, 411 de miliarde de dolari pe an, se arata intr-un studiu al Rand Corporation din 2016.

Asa ca, respectand indicatiile specialistilor, potrivit carora cel putin 10 minute de pauza la serviciu pot avea efecte benefice asupra angajatului, dar si angajatorului, americanii au creat centre speciale pentru un somn rapid, dupa modelul asiatic.

Nap York, situat aproape de Times Square, este unul dintre cele mai cunoscute ‘’centre de somn’’. Iata ce declara directoarea: ”Este dificil sa gasesti liniste si pace in New York, spune Stacy Veloric. De aceea vrem sa-i primim pe oamenii epuizati”. Pentru 12 dolari angajatii fara vlaga pot inchiria o cabina din lemn, ca sa se poate odihni timp de jumatate de ora. Cei care au gandit acest centru, uimiti de marea cerere, se gandesc sa extinda zona, iar deasupra cladirii sa instaleze hamace. 30 de minute de relaxare vor costa 15 dolari.

Americanii au o alta varianta, la fel de odihnitoare, YeloSpa, langa Trump Tower. Aici, clientii sunt treziti dupa 35 de minute cu un rasarit de soare stimulat. Cat costa un astfel de ‘’tratament’’? 1 dolar pe minut, cu un minim de 20 de minute si un maxim de 40 de minute, ca sa nu se simta lipsa angajatilor la locul de munca.

Ce spuneti de aceasta idee? Daca s-ar prelua si in Romania, credeti ca ar fi eficienta, sau, din contra, am profita ca sa lipsim ‘’motivat’’de la birou?

viewscnt

Din aceeași categorie