FoodPro Preloader

Ce meserie „impinge” oamenii spre sinucidere cel mai des. Cercetatorii au fost socati

Un studiu recent, citat de tabloidul britanic Daily Mail, arata ca o anumita meserie are o rata mai crescuta de sinucideri fata de celelalte. Cercetarile atrag un semnal serios de alarma asupra pericolelor.

Intre 300 si 400 de medici se sinucid in fiecare an numai in Statele Unite ale Americii, arata un studiu recent. Este meseria cu cea mai mare rata de sinucideri dintre toate.

In cele mai multe cazuri, cei care ajung sa comita sinucideri au probleme cu dependente de substante, depresie sau stari de anxietate.

Datele au aratat ca cei mai multi medici se tem sa isi comunice problemele si sa primeasca ajutor de specialitate de frica de a nu fi stigmatizati de catre colegi si din cauza riscurilor de a-si pierde licenta medicala si dreptul de practica, implicit si locul de munca actual.

Rata de sinucideri in randul medicilor este intre 28 si 40 de cazuri la 100.000 de medici, un nivel care este chiar mai mult decat dublu fata de media generala a populatiei.

Cu toate ca nu exista o explicatie exact a motivului pentru care in mod particular aceasta meserie are o rata de sinucideri atat de ridicata, specialistii au depistat cativa factori de risc importanti. In mod ironic, tocmai medicii sunt cei care nu se trateaza si nu urmeaza prescriptii atunci cand au probleme de ordin mental ci incearca sa le ascunda. 40% din medici au marturisit ca nu spun specialistilor si nu iau medicamente atunci cand intampina probleme de ordin mental cum ar fi depresia.

Un alt motiv puternic al ratei de sinucideri atat de ridicate este competitia acerba intre cadrele medicale pentru a urca ierarhic, pentru un salariu mai bun si un renume. Este unul dintre domeniile cu cele mai mari ambitii.

Mai mult, studiul citat arata ca si in randul studentilor la medicina riscul e mai ridicat tocmai din cauza stresului si competitiei dar si muncii depuse, care poate afecta starea psihica.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU