FoodPro Preloader

Ceasuri de milioane în Elveţia

În nordul Elveţiei, are loc cea mai exclusivistă expoziţie pentru pasionaţii de ceasuri. Cele mai scumpe obiecte prezentate aici, ornate cu cel mai bun aur şi cu diamante cu multe carate, ajung la sume fabuloase, de zeci, sute sau chiar milioane de euro.

Frumuseţe şi precizie - două cuvinte care descriu perfect expoziţia de ceasuri de la Baselworld. La ediţia din anul acesta participă mai bine de o mie 500 de firme, din 40 de ţări, printre care Rolex, Tag Heuer şi Swatch. Un accesoriu care cu siguranţă atrage toate privirile este această bijuterie, denumită "Miliardar", opera unei companii din Elveţia. Cu aur alb de 18 carate şi 360 de diamante, acest ceas poate fi cumpărat cu puţin peste... 18 milioane de dolari. Iar o ediţie limitată a acestui  "Carrera Heuer 02 T" costă 20 de mii de dolari. Ceasorinicarii elveţieni se plâng însă că vânzările pe segmentul de lux au scăzut în ultimul an.

JEAN-CLAUDE BIVER director TAG Heuer - "Sunt mulţi factori care contribuie la scăderea vânzărilor: Siria, refugiaţii, preţul petrolului, probleme pe piaţa valutară, Rusia şi embargourile impuse acestei ţări, Ucraina. Sunt atâtea probleme, încât cumpărătorii devin mai prodenţi.  "

Un alt motiv pentru care cei cu buzunare largi nu se mai înghesuie să cumpere ceasuri elveţiene este creşterea în popularitate a gadget-urilor inteligente, dezvolatate de companii precum Apple ori Samsung. Piaţa ceasurilor digitale a crescut cu 300 la sută anul trecut.

DAVID LOWES manager Samsung - "Clienţii care sunt interesaţi de smartwatch-uri apreciază felul în care designul şi tehnologia se îmbină în cel mai plăcut mod pentru aceste gadget-uri. "

 

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU