Cel mai eficient tratament pentru persoanele cu depresie: o treime dintre pacienti se simt mai bine

Cel mai eficient tratament pentru persoanele cu depresie: o treime dintre pacienti se simt mai bine

Animalele de companie par sa fie cel mai bun remediu pentru persoanele care sufera de depresie. O treime dintre pacientii care au animale de companie regasesc bucurie in a face activitati pe care in urma cu ceva vreme le considerau placute.

Cainii ca animale de companie pentru persoanele cu depresie sunt foarte buni pentru ca obliga la mai multa activitate fizica si ii pun pe oameni in situatii sociale noi.

Un studiu citat de Daily Mail arata ca cei care adopta un animal de companie resimt o imbunatatire semnificativa a starii de spirit dupa doar 8 saptamani, iar in 12 saptamani viata de zi cu zi le este tot mai putin afectata de depresie.

Tot in cadrul acestui studiu se arata ca efectele pozitive se manifesta la fel atat in cadrul barbatilor cat si femeilor.

Animalele de companie ar putea ajuta chiar pana la vindecarea depresiei. Anhedonia se numeste in termeni medicali lipsa placerii in a efectua anumite activitati care in trecut era indragite de o persoana. Se pare ca acest efect poate fi vindecat de catre animalele de companie.

Mai mult, prezenta unui animal de companie poate ajuta o persoana depresiva care nu raspunde la medicamentatie. Dintre toate animalele, cainii par sa fie cei care au cel mai puternic efect asupra persoanelor depresive.

Doar in Statele Unite 7% din populatia tarii sufera de depresie, iar in Marea Britanie procentul este de 3%. Depresia pare sa fie tot mai prezenta in randul oamenilor si la noi in tara.

Desigur, pentru vindecarea depresiei este nevoie de mai multe elemente, insa uneori nici macar medicamentatia nu da roade, insa adoptarea unui animal de companie da. Dieta alimentara este si ea foarte importanta.

Acelasi studiu arata ca persoanele care mananca mai multe fructe si legume pot sa reduca risul de depresie chiar si cu 10%, in timp ce regimul alimentar Vestic, bogat in mancare procesata, zaharuri, creste foarte mult riscul de depresie.

Studii anterioare au aratat ca mancatul de legume si fructe proaspete ajuta foarte mult persoanele cu probleme mentale, imbunatatind atat starea de spirit cat si prin cresterea nivelului de energie care ii ajuta sa gandeasca mai limpede si intr-un mod mai pozitiv.

viewscnt

Din aceeași categorie