FoodPro Preloader

Cele mai bune si cele mai proaste companii aeriene si aeroporturi din lume

S-a aflat care sunt cele mai bune linii aeriene si aeroporturi din lume. Potrivit Daily Mail Qatar este compania aeriana numarul 1, iar Aeroportul Hamad din Doha este, de asemenea, pe locul 1. Britanicii ocupa un loc doi cu aeroportul Londra Stansted.

In ceea ce priveste companiile aeriene, dupa Qatar vine Lufthansa, urmata de Etihad Airways, Singapore Airlines, South African Airways, Austrian Airlines si Aegean Airlines.

Din partea Australiei este Qantas, pe locul 8, urmat de Air Malta si Virgin Atlantic.

Top 10 companii aeriene ale lumii cele mai bune:

1. Qatar Airways

2. Lufthansa

3. Etihad Airways

4. Singapore Airlines

5. South African Airways

6. Austrian Airlines

7. Aegean Airlines

8. Qantas

9. Air Malta

10. Virgin Atlantic

Studiul a fost realizat de AirHelp, o companie care asista pasagerii cu cereri de despagubire pentru zborurile intarziate, anulate sau supraincarcate.

Britanicii ocupa un loc 21 cu a lor British Airways, iar Jet2 ocupa locul 61. Transportatorii americani vin din urma cu United Airlines, locul 37 si Delta Air Lines pozitia 47.

Cele mai putine voturi au primit Ryanair, easyjet, Air Mauritius, Pakistan International Airlines, Royal Jordanian Airlines si Islanda, Wow Air, care ajunge pe ultimul loc.

Cand vine vorba de aeroporturi, dupa Hamad International urmeaza Atena International, apoi Tokyo Haneda, Cologne Bonn si Singapore Changi pe locul cinci.

In top 10 aeroporturi din lume apar urmatoarele tari:

1.Hamad International, Doha, Qatar

2. Atena International, Grecia

3. Tokyo Haneda, Japonia

4. Köln Bonn, Germania

5. Changi, Singapore

6. Nagoya Chubu, Japonia

7. Viracopos International, Sao Paulo, Brazilia

8. Amman Queen Alia, Iordania

9. Gurarapes Gilberto Freyre International, Recife, Brazilia

10. Quito International, Ecuador Bottom

Cel mai bine clasat aeroport din Marea Britanie este Londra Heathrow pe locul 80, in timp ce hub-ul american de top este Seattle-Tacoma pe locul 33. Cel mai inalt clasat în Australia este Aeroportul din Sydney, situat pe locul 111.

Cel mai prost clasat aeroport este Kuwait International, urmat de cel din Lyon, Paris Orly si Aeroportul Stockholm Bromma.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU