Cum sa slabesti de 10 ori mai mult printr-o tehnica foarte simpla descoperita acum de cercetatori

Cum sa slabesti de 10 ori mai mult printr-o tehnica foarte simpla descoperita acum de cercetatori

Daca esti genul de om care e mereu la dieta si nu poti sa iti gasesti motivatia pentru a te tine de un program anume, oamenii de stiinta au descoperit ceva ce ar putea sa te ajute foarte mult.

Cei care tin diete des si nu reusesc sa se tina de program, pierd greu in greutate, sunt demotivati foarte usor, au o noua speranta acum. Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care isi imagineaza ca sunt deja slabe slabesc de 10 ori mai mult pe parcursul dietei.

Pare uimitor, insa simplul mod de gandire poate sa influenteze felul in care slabim. Persoanele care se pot imagina mai slabe chiar inainte de a ajunge sa indeplineasca acest scop sunt ajutate de acest gand in procesul lor de a scapa de kilogramele in plus.

La polul opus se afla pacientii care au incercat ‘discursuri motivationale’ din partea unor consilieri profesionisti. Incercarea specialistilor de a-i motiva sa slabeasca nu a dat roade.

Desigur, cei mai importanti doi factori atunci cand vrei sa slabesti raman dieta, alimentatia sanatoasa si exercitiile fizice efectuate regulat.

‘Experimentul nostru a inceput prin a pune oamenii aflati la dieta sa isi imagineze o lamaie. Exercitiul consta in a-ti imagina mirosul, textura, gustul acelui fruct. Ulterior le-am cerut pacientilor sa-si imagineze cu amanunte cum ar arata ei dupa atingerea scopului lor de a slabi un numar de kilograme. Nu doar sa-si imagineze cum o sa arate, dar sa isi imagineze ce o sa poata face dupa ce vor scapa de kilogramele in plus. I-am incurajat sa-si foloseasca toate simturile in aceasta experienta’, povesteste, citat de Daily Mail, Dr. Linda Solbrig, cea care a condus studiul.

Experimentul a durat 6 luni, iar rezultatele au fost publicate integral in International Journal of Obesity. Cei mai mult oameni au fost de acord ca cel mai important in procesul de slabire a fost sa manance mai putine alimente si sa faca sport mai mult, dar in multe cazuri oamenii nu s-au simtit motivati suficient.

Tehnica a fost numita ‘Functional Imagery Training’ si ajuta oamenii sa isi imagineze cum vor arata si cum or sa se simta dupa isi indeplinesc telurile propuse. Aceasta tehnica a fost folosita si in pentru cei care incearca sa scape de dependenta de anumite droguri.

viewscnt

Din aceeași categorie